пʼятниця, 20 жовтня 2017 00:55

Українські військові непричетні до збиття Боїнга

Українські бійці не збивали малайзійського Боїнга 2014 ро­­ку. Про це заявив Фред Ветсербеке — головний прокурор міжнародної слідчої групи, яка розслідує катастрофу:

— Висновок російської держ­компанії "Алмаз-Антей", що "Бук", який збив літак, запустили з підконтрольної Україні території, цілком відрізняється від нашого. Ми не згодні з ним. Моя робота полягає в тому, щоб зібрати всю інформацію і покласти досьє на стіл суду. Вони провели експеримент, підірвали ракету біля літака. Добре, ми використовували їхні дані. Але й самі провели такий експеримент, зібрали масу іншої інформації: фото, відео, перехоплені телефонні переговори і, що важливо, свідків, які бачили "Бук". Це значно більше, ніж є в "Алмаз-Антея".

Тепер ми копаємо глибше. Маємо відповісти на питання, хто транспортував установку, хто супроводжував, хто натискав на кнопку і давав наказ. Коли відповідальні за катастрофу літака постануть перед судом, це можна буде назвати підсумком нашої роботи. Не можу сказати, що ми вже маємо остаточний список підозрюваних.

Літак, який прямував із Амстердама до столиці Малайзії, збили 17 липня 2014 року в зоні АТО. Загинули 283 пасажира та 15 членів екіпажу. Російська сторона заперечує причетність до катастрофи й звинувачує в ній Україну.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові непричетні до збиття Боїнга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути