Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 07:00

Українця оштрафували за антиросійські вислови

"Роки ленінської селекції, десятиліття непробудного пияцтва і звиродніння сіл, демографічна ситуація, що постійно погіршується, завдали російському генофонду непоправних втрат", — писав на форумі одного з українських сайтів 36-річний Тарас Зеленяк із російського міста Новосибірська.

Минулого понеділка суддя Совєтського райсуду Новосибірська винесла йому вирок. За антиросійські вислови Зеленяка оштрафували на 130 тис. рублів (26 тис. грн).

"Москалі", "кацапи", "виродки", "дебіли", "убивці" — ось неповний перелік слів, якими він характеризував росіян у своїх коментарях з початку 2005 року. Пропонував виселити їх на острови у Північному Льодовитому океані.

Ці коментарі помітила Федеральна служба безпеки Росії. Автора швидко знайшли.

У вироку сказано, що висловлювання Зеленяка "створюють спотворене уявлення про російський народ, приписуючи йому ворожі дії стосовно інших народів".

Тарас Зеленяк народився й виріс у Новосибірську. В Україні ніколи не бував. Його батько, Тадей Іванович, родом зі Львова. Був чудовим фахівцем у галузі диференціальних рівнянь, створив у Новосибірському університеті потужну математичну школу.

Сам Тарас Зеленяк не визнає своєї провини.

Зараз ви читаєте новину «Українця оштрафували за антиросійські вислови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути