Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2022 00:20

Україна отримала митний безвіз

Україна отримала митний безвіз із Європейським Союзом. Об'єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей офіційно запросив приєднатися до них із 1 жовтня цьогоріч. Станемо 36-ю державою —учасницею Конвенцій.

— Митний безвіз гарантує нам швидке переміщення товарів між європейськими країнами, менше бюрократії на митниці та можливостей для зловживань. А обмін даними із сусідніми митницями відбуватиметься фактично в режимі реального часу, — каже прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, 46 років.

Для України це вже четвертий безвіз із Європою 2022 року. Навесні отримали енергетичний, улітку — транспортний та економічний.

— Для нас це надважлива пільга, потужні можливості та велика економія, — говорить фінансовий експерт Євген Невмержицький. — Наш експорт ще досі перебуває на низькому рівні, попри те, що з року в рік він зростає. Транзит продукції в ЄС становить 40 відсотків. Це декілька відсотків нашого ВВП. Уряд має підтримувати український бізнес, щоб наші товари були конкурентоздатні. Також треба максимально спрощувати продаж вітчизняних товарів із доданою вартістю в середині країни. Зараз експортом може займатися лише великий бізнес і ті, хто твердо стоїть на ногах. Таких мало. Якщо ж держава сприятиме розвитку підприємств, ми отримаємо десятки мільярдів доларів. Це буде наповнення бюджету додатковими податками, створення нових робочих місць, стабілізація гривні.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала митний безвіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути