Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 06:00

Учні отруїлися випарами із китайської іграшки

Шостий день не ходять до школи п'ятеро луганських учнів, які отруїлися випаровуваннями із китайської іграшки. Вони проходять амбулаторне обстеження у дитячій лікарні №2.

Минулого четверга о 8.40 у школі №15 був урок англійської мови у шестикласників. Один з них розбив скляну кулю зі сніжинками та жовтими кроликами. Рідина з неї мала неприємний їдкий запах. У дітей, що сиділи поруч, почалося запаморочення. Вони зблідли. Вчителька Ірина Харб відкрила вікна. Усіх школярів та працівників закладу вивели із приміщення. Приїхала "швидка". П'ятьох відвезли до лікарні.

Фахівці міської санепідемстанції того дня узяли проби повітря в навчальних класах та зібрали скляні рештки сувеніра. У повітрі виявили високу концентрацію аміаку. Навчання у закладі заборонили, дітей відпустили додому, кабінет англійської опечатали.

— Окрім аміаку, в рідині у скляній кулі був фенол і формальдегід. Вони отруйні. Через високу концентрацію таких випаровувань у повітрі не тільки дитина, а й дорослий може померти, — кажуть в СЕС.

Навчання поновили лише 3 грудня, у класі англійської — у понеділок.

— СЕС перевірила повітря в кабінеті і не знайшла там нічого небезпечного. Клас відкрили для навчання, школа працює в звичайному режимі, — говорить у вівторок зранку Володимир Пономарьов, директор школи.

Іграшку, яка розбилася, придбала мати одного з учнів у супермаркеті "АТБ". Міліціонери знайшли там ще 18 таких. Їх зняли з продажу. Проводять розслідування.

— Імпортери ввозили їх у якості сувенірів. Це дає можливість уникнути обов'язкової перевірки товару на вміст небезпечних речовин, — кажуть у прокуратурі Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Учні отруїлися випарами із китайської іграшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути