четвер, 16 грудня 2021 00:30

Учасники бойових дій можуть достроково йти на пенсію

"Я — учасник бойових дій. На скільки об'єктів нерухомості мені передбачена пільга за житлово-комунальні послуги? Які ще виплати передбачені ветеранам, які пенсії?" — запитує 46‑річний Володимир Олександрович із міста Кременчук Полтавської області.

— Учасникам бойових дій надається пільга на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших компослуг у розмірі 75 відсотків. Особам з інвалідністю внаслідок війни — 100 відсотків, членам сімей загиблих — 50 відсотків, — відповідає голова ради Харківської обласної громадської організації "Спілка ветеранів АТО" Віктор Волчелюк. — Пільги надаються незалежно від форми власності та виду житла, але лише на 21 "квадрат" площі на ветерана. Ще по 21 квадратному метру — на кожного члена родини плюс 10,5 "квадратів" — на всю родину загалом. Це — пільги, гарантовані державою. Органи місцевого самоврядування можуть надавати додаткові знижки чи виплати.

Для ветеранів передбачені пільги у сфері охорони здоров'я та житлового забезпечення. Учасники бойових дій мають право на дострокову пенсію за віком після досягнення чоловіками 55 років за наявності страхового стажу не менше 25 років, жінками — 50 років і страхового стажу не менше 20 років.

Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога, розмір якої визначає Кабмін.

Зараз ви читаєте новину «Учасники бойових дій можуть достроково йти на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути