Ексклюзиви
пʼятниця, 17 березня 2017 05:10

У зоопарку не буде решіток

У травні почнуть реконструкцію столичного зоопарку. Завершити мають за сім років. Витратять 300 млн грн. Звіринець працюватиме.

15 березня на засіданні містобудівної ради депутати розглянули техніко-економічне обґрунтування.

— Зоопарк максимально наблизимо до природних умов. Без атракціонів і решіток для тварин. Із будматеріалів використовуватимемо лише дерево, камінь і скло. Поділимо територію на експозиційну, рекреаційну, науково-дослідницьку та господарську зони, — розповідає директор зоопарку Кирило Трантін, 46 років. — Спершу збільшимо територію мавп'ятника до 3,5 тисячі квадратних метрів. У ньому обладнаємо 20 вольєрів, стільки ж — на вулиці. У них зможуть жити 250 тварин. Для них облаштуємо басейни з рибою. Окрім приматів, там будуть карликові бегемоти, капібари, тапіри й дикі свині. Басейни обсадимо тропічними рослинами для лемурів, тамаринів, лінивців, агуті та черепах.

Для птахів, мавп і леопардів планують облаштувати 15-метровий вольєр площею 1,2 тис. кв. м. Це буде тросова сітка на щоглових опорах у вигляді сферичного купола з теплим будиночком.

Київський зоопарк після реконструкції буде подібний до берлінського і паризького звіринців, каже автор проекту Андрій Ковальчук.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку не буде решіток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути