пʼятниця, 30 червня 2017 05:40

"У турфірмі запропонували три готелі. Вибрали той, на який найбільше плюються росіяни"

— Доця, опоздаем. Давай бы­стрее, — каже киянка 52-річна Любов Шостацька. О 8:40 вона у жовтому капелюсі біжить від тролейбусної зупинки до аеропорту "Київ". За собою тягне велику фіолетову валізу на коліщатах.

— Сама виновата. Ты бы еще час папину заначку поискала, и мы бы точно никуда не полетели, — відповідає їй донька 24-річна Богдана. Волосся заплела в кількадесят африканських косичок, зібраних у пучок.

— Летимо в Грецію. Ніколи там не були, — говорить Любов Вікторівна. — У турфірмі запропонували три готелі. Почитали про них відгуки в інтернеті. Вибрали той, на який найбільше плюються росіяни. Торік на тиждень літали в Болгарію. Намучилися від москалів — курять прямо на пляжі, на барі п'ють, доки бармен опівночі не порозганяє. Добре, що вранці їх на пляжах нема. З номера виходять тільки на обід, тусуються біля басейну.

Донька біжить замотувати валізу в поліетиленову плівку.

— Боїмося, щоб замок не розійшовся. Взяла консерви, тушонку і 10 пачок мівіни. Тиждень протягнемо. Купили тур без харчування, бо так дешевше на 9 тисяч гривень. Раніше в Крим щороку їздили. Квиток на поїзд брали за півтора місяця. А коли не встигали, донька через депутатську касу купляла трохи дорожчі. А тепер весною їздимо в Одесу. Літом там нема що робить. Туристів більше, ніж піску на пляжі. Не люблю, коли лежать один біля одного, як шпроти в банці.

У кафе аеропорту на свій рейс чекає 62-річний Данило Максименко. Із онукою 4-річною Софією летять у грузинське місто Батумі. За путівку заплатили 8 тис. грн.

— Не збирався нікуди. Донька наполягла, — каже Данило Сергійович і п'є каву. Онуці замовив сік. — Їй на роботі відпустку не дають. А внучку Софію треба на море повезти, бо хворіє безперестанку. Я пенсіонер. Два роки тому овдовів. Тепер у мене все життя навколо малої крутиться. Вранці в садок веду, о 16:00 забираю. Спочатку до репетитора з англійської, потім — на бальні танці.

Торік ми літали утрьох. Хотіли зекономити. Взяли тур на Кіпр за 12 тисяч. Вирішили, що на морі нам вистачить сніданків. За один хот-дог платили 5 євро. Через годину після нього були голодні. Що більше купаєшся, то більше їсти хочеться. Пиво у магазинах від 2 євро, вино — від 4. Кілограм свинини 3–5 євро, яловичина — від 7. Їсти у ресторанах дорого.

Туристичний менеджер Ольга Косміна продає по 10–15 путівок щодня.

— Для кінця червня це дуже мало, — говорить Ольга. — Кияни економлять на відпочинку. Хапають путівки в Єгипет. 5-зірковий готель за 8 тисяч гривень. Там зараз жарко, плюс 45. Туреччина цьогоріч трохи подорожчала. Але все одно в Кемері відпочити дешевше, ніж у Кирилівці. Користуються попитом Чорногорія і Болгарія. Після безвізу багато туристів полюють на дешеві тури до Європи. Іспанія коштуватиме для сім'ї з дитиною в 1 тисячу доларів. У тур входить переліт, проживання в готелі без обіду. Італія — 800 євро. Одна парочка поклала на стіл 50 доларів: "Знайдіть нам тур в Коста-Браву за 15 тисяч гривень на трьох". Думали, 3-річна дитина полетить безплатно. Але більшість авіаперевізників безкоштовно возять дітей лише до 2 років. За решту треба платити від 30 до 70 відсотків вартості квитка. З дітьми вигідно летіти в Емірати. До 12 років за проїзд не платять. Учора продала круїз Карибськими островами за 40 тисяч гривень. Батьки купували молодятам подарунок. Крім медового місяця, отримають американську візу на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «"У турфірмі запропонували три готелі. Вибрали той, на який найбільше плюються росіяни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути