середа, 23 травня 2007 07:10

У Тернополі видали комікси про УПА

Збірку коміксів про Українську повстанську армію "Україна в боротьбі" презентували в Тернополі. Надрукували її накладом у 2 тис. примірників.

Видати запропонувала Тернопільська організація Спілки української молоді.

— Їх не продаватимуть. Роздадуть у бібліотеки та громадським організаціям. Цією книжкою ми хочемо ознайомити сучасних школярів з історією визвольного руху українців під час Другої світової війни, — розповідає 28-річний прес-секретар міського осередку СУМу Юрко Заруцький.

Збірка "Україна в боротьбі" присвячена 100-річчю з дня народження командира УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки) і 65-й річниці створення повстанської армії.

Автор малюнків — художник Леонід Перфецький. У 1917–1921 роках він був учасником визвольної боротьби у складі українських військових підрозділів. Під час Другої світової війни воював у дивізії "Галичина".

Уперше малюнки Перфецького надрукували 1953 року в щоденній філадельфійській газеті "Америка". На початку 1970-х у журналі "Крилаті", який видає Світова управа СУМу.

У версії тернополян комікси дещо змінені. Аби наблизити текст до норм сучасної літературної мови, зробили незначне літературне редагування. В Україні ці комікси раніше не видавалися.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі видали комікси про УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути