пʼятниця, 14 березня 2008 07:10

У соціальному магазині товари дають безплатно

Автор: фото: Василь КИЯШКО
  Після заповнення заяви клієнти соціального магазину в Чернівцях обирають товар. Іноді його доставляють додому
Після заповнення заяви клієнти соціального магазину в Чернівцях обирають товар. Іноді його доставляють додому

Минулого тижня на вулиці Університетській у Чернівцях комунальний центр "Турбота" відкрив соціальний магазин. Одиноким пенсіонерам, інвалідам, членам багатодітних сімей, сиротам та малозабезпеченим громадянам речі в ньому дають безплатно.

75-річна Стелла Бурдейна живе з чоловіком. Подружжя не має дітей та родичів.

— Я тут придбала курточку, светр і навіть літню сукню. А чоловікові подарували піджак, сорочку та штани, — розповідає пенсіонерка.

У магазині є ношений і новий одяг та взуття, миючі засоби, постіль та розфасовані продукти без особливих умов зберігання. Їх жертвують підприємці, установи та організації, жителі міста. Щоб отримати товар, потрібно пред"явити паспорт та документ, який підтверджує статус інваліда, багатодітної матері, хворої дитини чи втрати майна через стихійне лихо. Відвідувачі заповнюють бланк відповідної заяви і вибирають необхідні речі.

"Турбота" має базу даних клієнтів. Вони можуть обслуговуватися тут кілька разів на рік. Іноді соціальний працівник доставляє товари додому.

— Такий магазин відкрився в Чернівцях уперше. Торік за кошти міського бюджету ми зробили ремонт приміщення, а цього року придбали необхідне обладнання, — каже заступник директора центру "Турбота" Наталія Демиденко, 54 роки. — Магазин призначений не лише для тисячі наших підопічних, а й для всіх соціально незахищених мешканців міста.

Демиденко розповідає, що люди не звикли до безплатної крамниці — запитують про ціни. У понеділок і середу соціальний магазин працює з 9.00 до 13.00, у вівторок і четвер — із 14.00 до 16.00.

Зараз ви читаєте новину «У соціальному магазині товари дають безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути