вівторок, 07 серпня 2007 07:06

У школі набирають клас міліціонерів

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  У червні колегіум №25 провів табір ”Мала міліцейська академія”, після якого вирішили відкрити міліцейський клас. Взводний Костянтин Біндас проводить шикування
У червні колегіум №25 провів табір ”Мала міліцейська академія”, після якого вирішили відкрити міліцейський клас. Взводний Костянтин Біндас проводить шикування

У колегіумі N25, що в місті Кременчук на Полтавщині, планують відкрити міліцейський клас. У ньому навчатимуться лише хлопці з 15-річного віку. Поглиблено вивчатимуть правознавство, основи захисту вітчизни. Під наставництвом працівників Автозаводського райвідділу міліції діти займатимуться рукопашним боєм та стрільбою.

— Співбесіду призначили на 20 серпня, — розповідає директор колегіуму Тетяна Москалик, 32 роки. — Майбутні міліціонери складатимуть українську мову (диктант), тестування з правознавства, фізичну підготовку.

Ідея створити міліцейський клас виникла після того, як у червні колегіум організував пришкільний табір "Мала міліцейська академія", де діти знайомилися з роботою правоохоронців. Їх водили до виправної колонії, ізолятора тимчасового утримування. Школярі дізналися, що таке міліцейська муштра.

Проте вступити до міліцейського класу захотіли поки лише 4 хлопці — по два учні з місцевої школи N13 та ліцею N4.

— Ми запізнились із оголошенням про набір, — вважає Тетяна Москалик. — Та плануємо набрати хоча б 20 юнаків. Якщо не вдасться, створення класу перенесемо на наступний рік.

Окрім занять у класі міліціонерів, щосуботи у колегіумі працюватиме міжшкільна профільна група. Її зможуть відвідувати учні всіх шкіл міста. На заняттях вони вивчатимуть право та економіку. Викладатимуть фахівці органів юстиції, прокуратури та міліції. Економіці навчатимуть викладачі Кременчуцького політехнічного університету. Навчання буде безкоштовним.

Місцеві правоохоронці по завершенні навчання видадуть випускникам міліцейського класу направлення на бюджетну форму навчання до вузів МВС. А ось щодо працевлаштування — не обіцяють. Кажуть, усе залежатиме від бажання випускників.

Учень Кременчуцького ліцею N4 Кирило Терець, 15 років, говорить, що добре закінчив дев"ятий клас. Хоче бути міліціонером. Уже сказав батькам, що вступатиме до Харківського університету МВС. Коли почув, що створюється міліцейський клас, відразу захотів до нього вступити.

Навчання в ньому безкоштовне. Дирекція колегіуму обіцяє запровадити для учнів спеціальну форму, значки.

— Майбутні міліціонери мають розуміти, що це за робота, — зазначає начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх Автозаводського райвідділу Олег Головаш, 34 роки. — А то впихнуть батьки у міліцейський вуз, а він приходить через шість років і робить очі великі. Каже, не знав, що у міліції таке робиться. Навіть структурних підрозділів не знають. Ми відразу сказали: кого з цигаркою впіймаємо, чи хто яку шкоду зробить — до міліції не візьмемо.

Зараз ви читаєте новину «У школі набирають клас міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути