пʼятниця, 27 серпня 2021 05:55

У парку знайшли кістки мамонта

Останки мамонта знайшли у парку відпочинку в райцентрі Коростень на Житомирщині. Кістки відкопали робітники, які рили котлован для встановлення 50‑метрового флагштока. Його звели для підняття прапора України до Дня Незалежності.

— Кістки в гарному стані, не трухлі. Розташовані на шаруваннях, які належать до льодовикового періоду (так називають довготривале значне зниження температури на великих територіях. — ГПУ), — каже археолог з Націо­нальної академії наук Андрій Петраускас, 53 роки. — Розкопки продовжимо в жовтні. Сподіваємося, нам вдасться зібрати достатній кістковий матеріал.

У розкопках візьмуть участь іноземні вчені. До їх приїзду знахідку заховають під навісом, аби вберегти від пошкодження. Якщо про кістки найближчим часом не подбати, можуть розсипатися, говорять науковці.

— Знахідка вимагає постійного нагляду, — говорить завідувач відділу природи Житомирського краєзнавчого музею Петро Печенюк. — Останки тварин майже завжди знаходять у хорошому стані. А їх руйнування переважно пов'язані з тим, що люди не знають, як з ними поводитися.

Мамонти вимерли понад 4 тис. років тому, за дослідженнями вчених.

Зараз ви читаєте новину «У парку знайшли кістки мамонта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути