пʼятниця, 22 лютого 2013 07:45

"У нас немає доріг, а є тільки напрямки"

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Автошини, частину крила, два важелі кермової системи, колісні шарніри та ручку від коробки передач принесли незадоволені поганим станом українських доріг водії до Укравтодору у понеділок
Автошини, частину крила, два важелі кермової системи, колісні шарніри та ручку від коробки передач принесли незадоволені поганим станом українських доріг водії до Укравтодору у понеділок

— Кто не хочет получить по голове, отойдите, — розштовхує журналістів зеленим бампером киянин 45-річний Ігор Тищенко 18 лютого біля входу до Державного агентства управління автомобільних доріг, що на столичній вул. Фізкультури, 9.

У дверях лежать три автомобільні шини, частина арки крила, два важелі кермової системи, колісні шарніри та ручка від коробки передач. Так водії протестують проти бездіяльності чиновників щодо ремонту доріг. Вони останнім часом в Україні перетворилися на суцільні ями.

Ігор Тищенко бампер втратив на столичній вул. Івана Лепсе минулого тижня.

— В правой полосе попал в яму и так хлопнул, что бампер просто улетел. Ремонт обошелся в 3,5 тысячи гривен, — розтягує слова. Від бампера його руки в маслі. — Перед зимою робив ремонт ходової системи, все нове поставили. Коли міняв бампер, пройшов діагностику — ходова знову розбита в пух і прах.

До входу пробирається позафракційний нардеп 40-річний Олег Ляшко. Бере у помічника фару та кладе на шини.

— Ось це фара з мого "Рендж Ровера". На Стратегічному шосе попав у яму. Машину повело і врізався в другу машину. У протоколі ДАІ так і написано — ДТП від незадовільного стану дороги.

25-річний Ігор колесо від автомобіля віз на акцію у маршрутці.

— Маршрутчик не пускал в салон, но когда узнал, куда еду, просил плюнуть им на порог. Колесо потерял позавчера на Борщаговской — попал в глубокую яму. Край шины срезался, вот такой кусок, — пальцями відгинає шмат гуми розміром з долоню. — Одне колесо до мого джипа коштує 2 тисячі гривень. Треба міняти два, щоб не відрізнявся візерунок.

— А у мене через погану дорогу маман потрапила до больниці. Машина об'їжджала яму по обочині, зацепила її. Ногу переламала та три пальці на руці, — сміється Ольга Білоус, 30 років.

Організував акцію журналіст Андрій Черніков, 43 роки:

— Дороги перетворилися на анекдот — їх у нас немає, а є напрямки

Розкидані запчастини після акції двоє охоронців віднесли на задній двір установи.

У середу близько 30 водіїв зібралися біля будівлі Кабінету Міністрів на вул. Грушевського. Одночасно зупинилися на дорозі з увімкненими аварійками. Міняли колеса і копирсалися в багажниках. У всіх виникли поломки через поганий стан доріг, зі слів водіїв. Протягом 40 хв. акції утворився довгий затор.

У столиці через незадовільний стан доріг голова міськдержадміністрації Олександр Попов звільнив керівників Святошинського та Солом'янського шляхо-екcплуатаційних господарств.

Ями утворюються через часті зміни температури від плюсової до мінусової, каже заступник голови "Укравтодору" Микола Мездрін. Волога потрапляє в тріщини на покритті, замерзає і руйнує дорогу. Обіцяє, що ямковий ремонт по Україні зроблять орієнтовно до 1 травня.

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає доріг, а є тільки напрямки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути