пʼятниця, 28 липня 2017 05:55

"У метро стидно їхати, бо від тебе смердить болотом"

— У Дніпрі купаюся тільки в червні. Потім вода зеленіє. Виходиш із річки — ніби в калюжі плавав. У метро стидно їхати, бо від тебе смердить болотом, — каже киянин 29-річний Максим Мисковець.

Він торгує квасом і пивом на столичному Гідропарку. Коли має вихідний, вибирається з дів­чиною до басейну в столичному розважальному центрі "Ікс-парк". За вхід платять по 150 грн.

— Як би спекотно не було, я в Дніпро не полізу, — продовжує Максим. — Торік напарник так накупався, що в інфекційній лікарні пролежав тиждень.

Київська влада заборонила купатися на всіх 11 міських пляжах. Держпродспоживслужба дозволяє на двох — "Пущі Водиці" й "Вербному" в Оболонському районі. Через сповільнення течії в Дніпрі зацвіли водорості. Вода позеленіла, тхне болотом. Проте в Гідропарку засмагають і купаються навіть із немовлятами.

Найпопулярніші платні пляжі — "Бора бора біч клаб", база відпочинку "Труханів", пляжний комплекс "Олмека". У них, крім виходу до Дніпра, є басейни. За вхід беруть від 150 до 500 грн. У деяких він безкоштовний, але відвідувачі мусять орендувати шезлонг чи бунгало.

— Зі своєю їжею не пускають. Усе треба купувати у барі. Ціни, як у дорогому ресторані, — каже Максим.

— На работу без плавок не выхожу. Всегда ношу в рюкзаке. Можно во время обеденного перерыва заскочить в бассейн, — розповідає 32-річний Андрій Бортник. Він працює менеджером з продажів в інтернет-магазині на столичних Теремках.

Майже щодня маршруткою долає чотири зупинки від офісу до Виставкового центру. Торік тут відкрили "Пірс 39" — міський пляж із басейнами просто неба. Є 13-метровий дитячий із аквагіркою та 25-метровий — для дорослих. Температура води від 28 до 32 градусів.

— Довідок про стан здоров'я, як у звичайних басейнах, не вимагають. Воду фільтрують, — говорить Андрій. — За годину у будні плачу 50 гривень. У вихідні і свята вийшло б удвічі дорожче. Напарник ходить плавати щоранку. З 7:00 до 11:00 у них спортивні години, тому ціни удвічі дешевші. За 25 гривень можна взяти в оренду рушник. Але я беру свій. Є роздягалки і душові. У п'ятницю скорочений робочий день, купаюся годину. Потім купую бургер і пивко — святкую початок вихідних. Тут публіка різна: одні на лексусах приїжджають, інші — на велосипедах.

— Торік відпочинок тут обходився дешевше, — каже киянин Вадим Запотоцький, 39 років. Прийшов у басейн із сином і донькою. — За 150 гривень можна було плавати день. А тепер купаємося годину-дві. А коли діти зголодніють, везу їх на метрову піцу в кафе. З дружиною розлучилися два роки тому. Діти живуть з нею. На вихідні забираю до себе. Минулої суботи були в аквапарку. Це погана альтернатива пляжам — черги до кожної гірки. Навіть коктейль чи лимонад треба чекати. Люди сидять одне в одного на голові.

В аквапарку "Термінал" у Броварах дорослі можуть плавати цілий день за 210 грн. Вхід для дітей — 165 грн. Можна обрати тариф "Сімейний" — візит для дорослого і дитини обійдеться 270 грн. У "Дрім Айсленд" на столичній Оболоні найдорожчі тарифи у вихідні — 240 грн з людини.

— 20 років пропрацювала психіатром. Щоліта йду у відпустку на 50 днів. У нашій професії менше не положено. Живу на дев'ятому поверсі. У спеку без кондиціонера висидіти неможливо, — розповідає 50-річна Анастасія Чумак. Вона ніжиться на сонці біля басейну в "Сіті біч клаб" на даху торговельного центру "Оушен плаза". Через соломинку п'є холодний мохіто.

— Відкритих водойм боюся, бо добре плавати не вмію, — каже Анастасія Василівна. — Син знайомих торік утопився на Світязі (озеро у Волинській обл. — ГПУ). Поїхав із дів­чиною кататися на катамарані. Випливли на глибину. Коли фотографувалися, смартфон із селфі-палки впав у воду. Хлопець плавати не вмів, але скочив в озеро. Пішов на дно. Водолази два дні шукали тіло. Там глибина — до 50 метрів.

У "Сіті біч клаб" вхід вільний. Оренда шезлонга — 250 грн.

Зараз ви читаєте новину «"У метро стидно їхати, бо від тебе смердить болотом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути