середа, 18 квітня 2012 07:15

У львівський аеропорт вклали чотири мільярди гривень

12 квітня у Львові президент Віктор Янукович та голова УЄФА Мішель Платіні урочисто відкрили новий термінал Львівського аеропорту ім. Данила Галицького.

О 8.30 перед великою скляною спорудою робітники закінчують розмітку дороги. Тротуар підмітають півтора десятка двірників. На біл-бордах розвішують великий банер "Вітаємо у Львові" українською мовою та шістьма європейськими.

За годину термінал може прийняти 2100 пасажирів. Поряд є автостоянка на 1100 автомобілів. Вартість реконструкції аеродрому та зведення терміналу понад 4 млрд грн.

Об 11.00 прибувають глава держави, Мішель Платіні, віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

— Ми вписуємося в графіки з відкриттям міжнародних аеропортів. У першій половині травня запустимо оновлені об'єкти в Борисполі та Донецьку, — говорить 61-річний Віктор Янукович. — Роботи в Україні досить багато. Я впевнений, що навіть останньої ночі ще прибиратимемо, очікуючи гостей до Євро.

— Це суперсучасний  термінал, — розповідає його генеральний директор Роман Гонтарев, 32 роки. — Тут новітні системи відеоспостереження, реєстрації, життєзабезпечення будівлі, управління літаками на стоянці, обробки багажу. Це перший авіаційний об'єкт, побудований в Україні за 20 років.

На час футбольного чемпіонату Євро-2012 новий термінал обслуговуватиме лише міжнародні перельоти, проте з липня сюди переведуть і внутрішні. Стара споруда працюватиме на бізнес-авіацію.

13 квітня новобудова прийняла перший рейс. О 17.25 приземлився літак із німецького Дортмунда. О 18.00 полетів назад.

— Я у захваті, дуже гарно зробили. Порівняно зі старим терміналом це небо і земля, — ділиться львів'янин 29-річний Андрій Стецьків. Він щойно прибув додому. — Шкода, ми не змогли вийти до телетрапу. Це такі високі платформи на рівні виходу з літака. Люди ними можуть переходити одразу на другий поверх термінала. Але за таку послугу авіакомпанії мусять додатково платити. Наш літак відправляла бюджетна "ВіззЕйр", квитки дешеві, тому з літака пасажири виходили під'їзними сходами.

Зараз ви читаєте новину «У львівський аеропорт вклали чотири мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути