пʼятниця, 16 жовтня 2020 00:51

У Луганську розкупили антибіотики

В окупованому Луганську закінчилися антибіотики. Місцеві розкупили їх, бо бояться поширення коронавірусної інфекції. Вважають, що ці медикаменти допомагають при лікуванні.

Окупаційна адміністрація закликає людей не купувати антибіотики без призначення лікаря.

— Если в городе и найдеш препараты, то продают в несколько раз дороже, — каже 29-річна Катерина з Луганська. — До епідемії азитроміцин і ремантодин коштували по 10 гривень, тепер по 40. У соцмережах продають по 300 гривень за пачку.

— Этих препаратов действительно мало, но есть другие, которые имеют похожие характеристики, — говорить представник окупаційної адміністрації Денис Москаленко. — У достатній кількості є цефепим, цефотаксим, ципрофлоксацин. Лефлобакту менше, але надходить.

Бойовики запевняють, що зупинили поширення регіоном коронавірусу. В оприлюднених довідках нових хворих дійсно менше. Водночас різко збільшилася кількість людей із пневмонією. Такими заповнені майже всі лікарні Луганська.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську розкупили антибіотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути