четвер, 22 квітня 2010 00:45

У Херсоні зупинилися тролейбуси

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У вівторок і середу в Херсоні страйкували 460 водіїв комунального підприємства "Херсонелектротранс". Їм заборгували за два місяці 1 млн 470 тис. грн. Зарплатні нема, бо з держбюджету не перераховують компенсації за перевезення пільговиків.

Мер Володимир Сальдо розпорядився працювати на час страйку всім маршруткам.

— Скупчень народу на зупинках нема, люди майже не відчули на собі страйк. У вівторок виїхали 659 автобусів, — каже 37-річна Тетяна Сазанова із міської ради Херсона. — Вони перевозили і пільговиків. Зменшили час відстою машин на кінцевих. Тому збільшилася інтенсивність руху.

— Хотів проїхатися на тролейбусі, чекав його на зупинці більше 30 хвилин, — розповідає "ГПУ" місцевий Андрій Снігур, 37 років. — Добирався на маршрутному таксі. Не помітив, щоб народу на зупинках побільшало. Не чув, аби нарікали на відсутність транспорту.

Міська влада обіцяє допомогти транспортникам.

— Колектив домовився з міською владою, що відновимо роботу. У четвер приступимо до обов"язків. 66 машин вийдуть на лінію, — розповідає Олександр Роженко, 49 років, начальник служби експлуатації "Херсонелектротрансу".

Про страйк водії попередили міського голову і губернатора Анатолія Гриценка 15 квітня. На підприємстві стверджують, що перевозять щодня 160 тис. людей, із них 70–100 тис. — пільговики. День простою обходиться в 60 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні зупинилися тролейбуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути