четвер, 06 лютого 2020 00:10

У 18 областях школи закрили на карантин

Більшість шкіл у 18 областях закрили на карантин. Найбільше недужих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції — на Тернопільщині, Житомирщині й Хмельниччині.

Із жовтня на грип та ГРВІ перехворіли майже 2,5 млн українців. 13 померли від ускладнень. Кількість недужих зросла в другій половині січня. А наприкінці місяця захворюваність перевищила епідемічний поріг на 1,4%, кажуть медики.

— Цей показник ще не означає, що почалася епідемія грипу, але вказує на збільшення інтенсивності захворювання, — каже колишня виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, 57 років. — Епідемію фіксують, коли показники захворюваності стають середні, високі, або дуже високі. Поки що такого немає.

Лікарі радять зосередитися на профілактиці — регулярно провітрювати й прибирати оселі, частіше мити руки, пити багато рідини, більше рухатися, не торкатись обличчя брудними руками. Від грипу також вакцинуються.

— Це особливо важливо зробити людям, які мають хронічні захворювання. Також дітям і вагітним, — додає Уляна Супрун. — На 100 відсотків щеплення від недуги не вбереже. Але полегшує її перебіг і захищає від ускладнень.

Зараз ви читаєте новину «У 18 областях школи закрили на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути