вівторок, 30 квітня 2013 05:45

"ТВі хочуть зачистити від розслідувань про "Межигір'я"

Телеканал ТВі змінив власників. Інвестора каналу громадянина Великої Британії Костянтина Кагаловського повідомили, що він більше не пов'язаний із медіа. Новим власником став громадянин США Олександр Альтман. Також звільнили генерального директор каналу Наталю Катеринчук. Тепер цю посаду обіймає Артем Шевченко. Британський підданий називає ситуацію рейдерським захопленням і має намір повернути контроль над телеканалом.

— Формально все виглядає як бізнес-конфлікт у середовищі власників, — говорить виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, 35 років. — Але є підозра, що це не господарський конфлікт, і за діями Альтмана стоять люди, які мають політичний інтерес до ТВі. Після того, як кабельні оператори вимкнули канал із мережі, він утратив левову частку своєї аудиторії. Вартість реклами на ньому знизилася, доходи впали. Навіщо Альтману канал, що потребує значних інвестицій?

Є версія, що перед владою стоїть завдання максимально зачистити редакційну політику ТВі від розслідувань щодо теми "Межигір'я" та економічних монополій "сім'ї". Раптово змінювати редакційну політику — ризиковано. Тому влада вирішила не купувати канал напряму, а поступово змінити.

Друга версія — попередній власник планував продати ТВі бізнесменам, пов'язаним із владою. Тому канал вирішили врятувати.

Нині почнеться війна документів. У ній переможе той, хто має більше можливостей співпрацювати з Адміністрацією президента. Оскільки Артема Шевченка швидко зареєстрували як офіційного гендиректора каналу — це саме він. Практика показує, що призначення таких керівників відбувається тимчасово. Він візьме на себе весь негатив, пов'язаний із розшматуванням трудового колективу, можливими незаконними звільненнями, а потім його звільнять.

Найбільшою цінністю каналу є його колектив і аудиторія. Сумніваюся, що до осені ТВі матиме той самий штат. Хтось залишиться з новими керівниками, хтось піде.

Зараз ви читаєте новину «"ТВі хочуть зачистити від розслідувань про "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути