середа, 15 серпня 2007 07:07

Турецький пором врізався в український сухогруз

На вході в Босфорську протоку, що на території Туреччини, турецький пором "Саліх Рейс" зіткнувся з українським сухогрузом "Семен Руднєв". Пором наїхав на українське судно, коли воно стояло.

— Аварія сталася в понеділок близько 11-ї ранку в Мармуровому морі. Постраждало близько 30 пасажирів. Українців серед них немає. Із нашим екіпажем також усе гаразд, — кажуть у прес-службі Міністерства закордонних справ. — За попередніми даними, в аварії винні турки. Хоча остаточні причини поки що невідомі.

"Семен Рунєв" належить судноплавній компанії "Укррічфлот". Він повертався порожнім після розвантаження в Греції.

— О 6.15 ранку український сухогруз став на якір і чекав своєї черги проходу через Босфорську протоку. Через 4 години в бік, ближче до носової частини, врізався турецький пором, — кажуть в "Укррічфлоті".

Через зіткнення турецький пором почав тонути. Людей рятувала турецька берегова охорона на катерах та вертольотах. Потерпілих доставили в місцеві лікарні. Загиблих немає. Кілька чоловік знаходяться у тяжкому стані.

Українське судно стоїть у порту "Стамбул". "Укррічфлот" буде вимагати від турків компенсації збитків. Зокрема ремонт судна.

Босфорська протока має 30 км завдовжки і є одним із важливіших морських транспортних шляхів, оскільки з"єднує Чорне море із Середземномор"ям.

Зараз ви читаєте новину «Турецький пором врізався в український сухогруз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути