Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 05:00

Токар виграв сім мільйонів гривень

  Луганянин Володимир Андрійович на виграні кошти хоче купити шість квартир — доньці, синові й чотирьом онукам
Луганянин Володимир Андрійович на виграні кошти хоче купити шість квартир — доньці, синові й чотирьом онукам

53-річний Володимир Андрійович із Луганська 6 січня виграв у лотерею "Лото Забава" 7 млн 4 грн. Виграшний білет подарувала дружина Лілія.

— Мы играем больше 10 лет регулярно. Билеты покупали ради интереса. В выходные что делать? Ото садишься и играешь. Люди ж выигрывают, и нам хотелось. Постоянно брали два-три билета. А на этот раз жена возвращалась с работы, зашла в супермаркет и купила всего один. Больше денег не было. Подарила его мне к Рождеству. Утром 6 января начали проверять, три ряда цифр совпали. На последней цифре мы с женой зажмурили глаза, слушали. Выпала та цифра, что нам было нужно, — розповідає Володимир Андрійович. Відмовляється називати прізвище, щоб убезпечити себе від шахраїв, а також не хоче бути "надміру популярним".

Він смаглявий, на зріст близько 160 см. Стоїть у коридорі інформагенції "Інтерфакс" у Києві у новому светрі. Усміхається, спереду не має двох зубів, є кілька вставних металевих. Працює токарем.

На виграні кошти планує купити шість квартир — доньці, синові й чотирьом онукам.

Володимир Андрійович мешкає у трикімнатці з дружиною, донькою та її родиною. Син живе у тестя.

— Батьки зранку 6 січня подзвонили, сказали, щоб терміново прийшов. Голоси в обох були такі сумні, я думав, щось трапилося. Прибігаю — справді невеселі сидять у залі. Тато протягує білет. Каже: на, дивися, ми мільйонери. Ми з дружиною тепер тільки й мріємо про те, що купимо, як обставимо. Старша донька піде в перший клас цього року. Ми підраховували: щоб придбати квартиру, нам треба 30 років економити. Досі не віриться, що можна так швидко змінити життя, — розповідає російською син 26-річний Антон. Працює водієм-вантажником, заочно вчиться на фінансиста в Луганському педінституті.

— Как услышали о выиграше, позвали дочь с кухни. Она кормила внуков. Кричит: "Не может быть! Папа, мы миллионеры!". Мне до сих пор не верится, знаете, — ділиться Володимир Андрійович. — Найбільша сума, яку тримав у руках, це 5 тисяч гривень. Буває, зекономиш, але вони швидко розходяться. А тут цілих 7 мільйонів. Навіть не уявляю, скільки це. Ми жили, як і всі люди, на саму зарплату. Багато в Луганську не заробиш, десь 1,5 тисячі гривень на місяць. Дружина працює будівельником. Життя наше мало зміниться, роботи своєї не кину. Ікру чорну щодня точно не їстимемо.

Каже, напередодні нічого не снилося.

— Я просто дуже надіявся. Думав, може, все-таки й мені пощастить. Я взагалі не дуже везучий. Двічі вигравав по 250 гривень. А то по 2 гривні, по 7.

У столиці Володимир Андрійович був уперше.

— Нікуди ми з Луганська не поїдемо. Тут шуму багато, постійний рух, метушня, — махає рукою.

Виграш Володимирові Андрійовичу видаватимуть поступово, бо так радять психологи, зі слів директора компанії МСЛ Євгена Власенка. За який період і як виплатять повну суму, не каже. Джек-пот оподатковується. Чоловік має заплатити 17% усієї суми — це 1 млн 190 тис. грн, говорить директор з маркетингу МСЛ Вікторія Цомая. Отримає 5 млн 810,04 тис. грн.

Володимир Андрійович став 177-м мільйонером в Україні завдяки державній лотереї. Від початку незалежності українці виграли в ній понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Токар виграв сім мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути