вівторок, 07 лютого 2017 07:40

Терористи розстріляли "швидку" з протитанкових ракет

У селищі Просяна Покровського району на Дніпропетровщині 5 лютого поховали санінструктора 44-річну Наталію Хоружу. Загинула 2 лютого на Світлодарській дузі.

— Коли повідомили про її загибель, хлопці з бригади плакали, не стримуючись. Деякі — вперше за всю війну, — каже волонтер Ян Осока.

Наталія Хоружа отримала фах медсестри у Дніпрі. На передовій — з вересня 2016 року. Попросилася санінструктором роти, щоб бути ближче до солдатів.

— Найбільше боюся, що не зможу фізично витягнути пораненого з поля бою, — говорила Наталія, коли підписувала контракт із ЗСУ. Була молодшим сержантом 1-ї роти 1-го батальйону 54-ї бригади ЗСУ.

2 лютого її екіпаж вивозив пораненого бійця на Світлодарській дузі. На зворотному шляху машину з червоним хрестом бойовики обстріляли протитанковими ракетами. Наталія й поранений солдат загинули. Водієві відірвало ногу, він у тяжкому стані.

— Наталія рятувала поранених на найнебезпечніших ділянках фронту. Точне попадання протитанкової ракети не залишило їй шансів. Тіло порвало осколки. Але обличчя не понівечило, — розповідає головний лікар Дніпровської лікарні ім. Мечникова 53-річний Сергій Риженко.

У Наталії залишилися чоловік і 20-річна донька. Батьки Хоружі поховали другу дитину. Син загинув в 11-му класі.

Зараз ви читаєте новину «Терористи розстріляли "швидку" з протитанкових ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути