четвер, 14 вересня 2006 19:13

Тернополянин виграв 3 400 000 гривень

Автор: фото: Наталя ЛАЗУКА
  Ольга Семенова продала гравцеві ”щасливий” квиток
Ольга Семенова продала гравцеві ”щасливий” квиток

"Тридцять років тут працюю, але такої суми у нас ще ніхто не вигравав. Переважно 200–300 гривень — це вже великий виграш. А тут три мільйони", — розповідає Ольга Семенова, 47 років, заступниця начальника поштового відділення N11 у Тернополі.

Саме тут минулої п"ятниці хтось купив за одну гривню лотерейний квиток, вгадав шість номерів і виграв у "Супер Лото" 3 млн 400 тис. грн. Джек-пот, найбільший виграш, того дня становив 13 млн 600 тис. грн. Якби гравець поставив три гривні, а не одну, йому належала б саме ця сума. Ім"я власника щасливого квитка поки що невідоме.

— Не знаємо навіть, це чоловік чи жінка. У п"ятницю я працювала, — каже Ольга Семенова, — але й гадки не маю, хто це. Один чоловік, який грав того дня, приходив, бо загубив свій талончик. Я йому сказала, щоб добре пошукав. А раптом це він виграв? Було б дуже шкода, якщо він не знайшов того папірця.

Найазартніші гравці — пенсіонери

У поштовому відділенні на вулиці Слівенській, 15 — пожвавлення. Бажаючих зіграти у лотерею стало більше, ніж зазвичай. Навіть приїжджають із довколишніх сіл. За 20 хв. до закриття відділення ще людно. Ольга Семенова каже, що за останні кілька днів тут було дрібних виграшів загалом на понад тисячу гривень. Найазартніші гравці — пенсіонери, ті, кому за 70.

— Граю часто, але виграю рідко, — ділиться тернополянин Руслан, 29 років, закреслюючи шість цифр у квитку. — Найбільший мій виграш торік — 86 гривень. Віддаю перевагу "Лото-забаві". Але після того, як почув про казковий виграш, вирішив також зіграти у "Супер Лото". Може, й мені пощастить.

Ольга Семенова теж іноді грає у лотерею.

— Два роки тому виграла 2314 гривень, — каже.

Що придбали за ті гроші? — цікавлюся.

— Оплатила борги за квартиру.

Радієте, коли з ваших рук виграють?

— Звичайно. Гроші всім потрібні. Але участь у розіграшах найчастіше беруть ті, хто  має гроші. Я помітила, що дехто досить часто виграє. Можливо, вони якось уміють прораховувати.

Усього з 2001 року, відколи існує Українська національна лотерея, зірвано 44 джек-поти.

Найчастіше це вдавалося киянам — 12 разів. Найбільший виграш за цей час також дістався жителеві столиці: 7 червня 2006 року він купив квиток за 3 грн і виграв десять мільйонів.

Найактивніше у "Супер Лото" грають жителі Київської, Чернівецької, Одеської, Луганської та Дніпропетровської областей. Жодного разу найбільшої суми не вигравав ніхто із Сумщини, Чернігівщини, Херсонщини, Миколаївщини, Черкащини.

У квітні 2002 року житель Брянки, що на Луганщині, виграв 2 млн 660 тис. грн. У шахтарському містечку із 50-тисячним населенням почалася справжня гонитва за лотерейними квитками. Уже через рік іще один брянківець зірвав джек-пот — 1 млн 150 тис. грн.

Американець виграв 31 мільйон і застрелився

— Виграш у лотерею — найгірше, що трапилося зі мною за все життя, — поскаржився американець Боб Харел незадовго до смерті. 1997 року він виграв у лотерею $31 млн. Поклав гроші у банк і щороку забирав по $1,2 млн. Однак невдовзі цих грошей йому вже не вистачало. Друзі та знайомі замучили проханнями допомогти. Боб змінив сім номерів телефонів, від нього пішли дружина з дітьми, він схуд на 20 кг. Через два роки після виграшу Харел не витримав і застрелився у власній спальні.

Зараз ви читаєте новину «Тернополянин виграв 3 400 000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути