Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 07:12

Телеканали не показують через нову вежу

Місяць тому в Лубнах на Полтавщині запустили телевізійну радіопередавальну станцію. Місцеві вважають, що через нову вежу якість трансляції погіршилася.

— Поставив польську антену, але "1+1", "Інтер", "Новий канал" не показують, — скаржиться Віктор Шкурко, 39 років. — У сусідів також телевізор погано показує.

У міськраді отримали вже понад 120 скарг.

Полтавська філія концерну радіомовлення, радіозв"язку та телебачення каже, сигнал збивається через несертифіковані польські антени, призначені для розміщених на відстані приватних будинків. Альтернативи ж лубенцям не пропонують.

— Нова станція обладнана десятьма сучасними передавачами, — розповідає головний інженер концерну Володимир Стаднік, 57 років. — Три встановили ми, сім надали телерадіокомпанії для показу власних програм. На будівництво концерн витратив півтора мільйона гривень.

Раніше райцентр приймав сигнал із телевежі в селі Красногорівка Великобагачанського району, що за 60 км. Стаднік говорить, що з часом кабельна мережа перестала функціонувати. Міська влада переконує, що на її ремонт немає грошей.

— Місцеві ділки запустили свою кабельну мережу, але вона неліцензована. Часто один телесигнал перебиває інший, — пояснює Володимир Стаднік. — А центральні канали не показують, бо Нацрада не дала дозволу на трансляцію УТ-1, "Інтер", "1+1". Їхні ретранслятори не встановлені на новій вежі. Сигнал можна приймати лише з Красногорівки. Єдиний вихід — кабельна мережа.

Зараз ви читаєте новину «Телеканали не показують через нову вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути