Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 17:58

Тайські опозиціонери відпустили 37 літаків

30 листопада міжнародний аеропорт тайської столиці Бангкок відновив роботу. Раніше він був заблокований опозиціонерами, які вимагали відставки уряду. Нині демонстранти погодилися відвести свої пікети, аби три тисячі пасажирів змогли нарешті вилетіти додому. Деякі з них провели в аеропорту по п"ять днів. Усього на летовищі простоювали 88 пасажирських літаків.

— Я вважаю, що дії опозиціонерів — це повний ідіотизм, — каже американський турист Денні Муссафі. — Вони власними руками вбили туристичну індустрію. Повірте, більшість із тих, хто зараз прилетів до Таїланду відпочивати, більше ніколи сюди не повернеться.

Людям, які застрягли на летовищі, не вистачало їжі та води. У залах була задуха. Люди спали на власних чемоданах. Постійно виникали суперечки та навіть бійки. Аби підняти дух пасажирів, адміністрація місцевого готелю надіслала до аеропорту танцівниць. Вони виконували традиційні тайські танці. Однак їх швидко прогнали розлючені туристи.

Нині майже всі пасажири дісталися дому. Тайські демонстранти відвели свої пікети не тільки з аеропорту, а й від будівлі уряду. Лідери опозиції стверджують, що це тимчасовий захід. Мовляв, залишатися під державними установами стало небезпечно. Провокатори нібито кидали в натовп гранати. Кілька людей дістали поранення.

Тайські опозиція та уряд мають домовитися до 5 грудня. Тоді святкує свій день народження король Таїланду Пуміпон Адульядет. У цей день за тайською традицією не можна сперечатися.

Зараз ви читаєте новину «Тайські опозиціонери відпустили 37 літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути