четвер, 13 серпня 2020 00:20

Священник привітав Путіна

У селі Галинівка Володимир-Волинського району на Волині люди проголосували за перехід до Православної церкви України. Раніше в місцевому храмі преподобного Сергія Радонезького правив священник Олексій Шаран із російської церкви.

28 липня Шаран привітав у фейсбуку з днем ангела російського президента Володимира Путіна, 67 років. Побажав здоров'я, терпіння та оптимізму. Селяни заблокували церкву.

— 11 парафіян відмовилися голосувати. 94 підтримали перехід до ПЦУ. Шестеро хочуть лишитися в російській, — каже місцевий 62-річний Ярослав Тимчишин. Збирав підписи за перехід до української церкви. — Люди обурилися вчинком священника. Спершу закрили храм на замок, але приїхала поліція і його зняли. Голосування було необхідне.

— Вітав іменинників. По традиції набраний текст розіслав усім з ім'ям Володимир. Не розбираюся у смартфонах і соціальних мережах. Президента Росії в розсилку поставив випадково. Друзі сказали. Привітання видалив, — говорить Олексій Шаран, 42 роки.

Він виїхав із села. Володимир-Волинська єпархія російської церкви прислала отця Юрія. Правитиме в храмі, доки сільська влада не підготує документи для його передачі ПЦУ.

Олексій Шаран внесений у базу "Миротворця". Він сприяє російським окупантам, вказано на сайті.

Зараз ви читаєте новину «Священник привітав Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути