Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 00:50

Створили чотиримісний літак

Одеський авіаційний завод розробив легкий одномоторний літак Ю1 "Дельфін". Призначений для навчання льотчиків, патрулювання прикордонних територій.

Розрахований на чотирьох осіб. Оснащений двигуном від французької компанії та здатен розігнатися до 385 км/год. Без посадки може пролетіти 1320 км на висоті близько 3,6 тис. м. Вага машини — 1,3 т.

Літак оснащений парашутом, що розкривається в разі несправностей. Дозволяє плавно опустити судно на землю разом із людьми на борту.

"Дельфін" пройшов необхідні випробування й сертифікований для польотів. Фахівці працюють над створенням спеціалізованих версій літака", — йдеться в повідомленні авіаційного заводу.

Це третій новий літак, що виготовили в Україні за останні три роки. Позаторік концерн "Антонов" представив транспортну машину Ан-178. Узимку 2016-го презентували Ан-132Д — легкий літак для перевезення вантажів. Його розробляли спільно з Саудівською Аравією.

Зараз ви читаєте новину «Створили чотиримісний літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути