середа, 01 грудня 2010 07:00

Стіна школи вбила слюсаря

Автор: фото надане управлінням МНС Донецької області
  Рятувальники у понеділок розбирають завали зруйнованої частини школи №5 у місті Докучаєвськ
Рятувальники у понеділок розбирають завали зруйнованої частини школи №5 у місті Докучаєвськ

29 листопада о 13.40 у місті Докучаєвськ на Донеччині завалилася двоповерхова будівля школи №5 на вул. Чайковського, 5. Загинув 62-рiчний Микола Лєпін, слюсар із місцевого будівельно-монтажного управління. В нього залишилися дружина та донька.

— Обрушился кусок стены и деревянные перекрытия между первым и вторым этажами, вторым этажом и чердаком, — розповідає Інна Седова з обласного управління рятувальників. — З-під завалу дістали загиблого. Потім завалили решту, що повисло на волосині: шиферний дах, який залишився без підпори, частину перекриття.

Школа складається з двох будівель. У аварійній навчалися 50 другокласників та 9-класників. За два тижні до обвалу їх перевели до іншого корпусу.

— Школа побудована 1953 року, там поки що проводили тільки підготовку до ремонту. Роботи мали розпочати в грудні, — каже директор школи Валентин Тимченко.

У місті працює комісія, яка встановить причини завалу. Говорять, що були помилки при будівництві — заклали слабкий фундамент. А городяни пов'язують цей випадок із роботою Докучаєвського флюсодоломiтного комбiнату.

— Безпосередньо ніхто звинувачувати підприємство не ризикне, оскільки від нього залежить усе місто, — говорить місцевий, який просить себе не називати. — У Докучаєвську в такому жахливому стані половина будівель. Зокрема й школа №3. Багато будівель затягнули в спеціальні корсети, хилиться димар кочегарні заводу ЗБВ. Він — як вежа у Пізі. Може впасти на дорогу в будь-який момент. А все тому, що місто постійно трясуть вибухи в кар'єрах комбінату.

Докучаєвськ оточений чотирма кар'єрами, де розробляють родовища вапняків і доломітів. Тут живуть 25 тис. людей. На флюсодоломітному комбінаті працює кожен шостий городянин. Це одне з найбільших гірничозбагачувальних підприємств України.

Через виробництво ще за радянських часів у Донецьку завалився житловий будинок. Зараз у містах  Дзержинськ та Білозерськ тріщать стіни багатьох будівель, руйнуються дороги. Потерпають й інші населені пункти.

Зараз ви читаєте новину «Стіна школи вбила слюсаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути