Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 06:20

США умисно затримували військову допомогу Україні

США заморожували військову допомогу Україні у $391 млн, бо хотіли, аби наша влада розслідувала можливе втручання американської Демократичної партії у президентські вибори у Штатах 2016 року. Комп'ютерний сервер, із якого демократи хотіли змінити хід голосування, знаходився в Україні, припускають в американській владі.

Про це заявив виконувач обов'язків голови апарату Білого дому Мік Малвейні, 52 роки:

— Прохання розслідувати зло із поштовим сервером демократів, безсумнівно, стало однією із причин заморожування Білим домом військової допомоги Україні.

Згодом Малвейні оприлюднив заяву, в якій заперечив свої слова.

— Не було жодного зв'язку між військовою допомогою і будь-якими розслідуваннями щодо виборів. Президент ніколи не вимагав затримувати кошти, — заявив Малвейні.

— Тиснув Білий дім чи ні — це суб'єктивна думка різних партій. Демократи кажуть, що так. А республіканці — ні, — говорить політолог Володимир Фесенко, 60 років. — Думаю, що вплив Білого дому на Україну таки був, але опосередкований. І не Дональда Трампа, а Рудольфа Джуліані (адвокат президента США. — ГПУ) та деяких інших політиків.

У наших відносинах із США нічого не зміниться. Штати залишаються головним геополітичним партнером та найбільшим важелем у протистоянні агресії Росії.

Зараз ви читаєте новину «США умисно затримували військову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути