пʼятниця, 21 липня 2017 00:45

США передасть Україні патрульні катери

США передадуть Україні два патрульні катери "Айсленд" після міжнародних військових навчань "Сі Бриз". Проходять на Чорному морі у Миколаївській і Одеській областях.

Кораблі патрулюватимуть прибережну зону України.

— Рішення про передачу ­ухвалене. Зараз обговорюють деталі, — говорить заступник командувача військово-морського флоту Андрій Тарасов, 46 років. — Сподіваюся, процес буде швидкий.

— Це патрульні катери морської зони. Стріляти вони не будуть, — розповідає військовий журналіст Кирило Данильченко. — Скоріше ганяти браконьєрів, позначати присутність і не давати можливості захоп­лювати невідомим людям морські платформи.

Катери такого класу будували у США у 1985–1992 роках. Завдовжки 34 м. Мають сталевий корпус і алюмінієву надбудову. Розраховані на екіпаж з 16 людей. В автономному режимі човен може працювати п'ять діб.

Усього американці збудували 49 таких кораблів. Частину також передали Пакистану, Грузії і Бахрейну. Більшість лишається на озброєнні берегової охорони США.

Цього року український флот отримає п'ять патрульних катерів вітчизняного виробництва.

Зараз ви читаєте новину «США передасть Україні патрульні катери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути