вівторок, 22 січня 2008 07:10

Спалили курей, хворих на пташиний грип

На птахофермі Володимира Лобзенка із села Рівне Красногвардійського району в Криму спалили 25 тис. курей. Вони могли заразитися пташиним грипом.

Кури на птахофермі Лобзенка почали дохнути з минулого вівторка. За три дні загинуло 200 птахів.

— Власника ферми неодноразово штрафувала районна ветеринарна служба. Він, наприклад, так і не зробив санпропускник на вході, тому до ферми заходили всі. Птахи не були закритими в приміщенні, а ходили по подвір"ю, — розповідає прес-секретар департаменту ветеринарної медицини Анатолій Осадчий. — Ферма не була обгороджена, і кури гуляли, де хотіли. Вода для птиці подавалася із відкритих джерел, неочищена, як потребують того правила безпеки.

Рятувальники спалили всіх курей і 14 тис. яєць. Збитки власникові не компенсуватимуть. Орієнтовно він втратив півмільйона гривень.

— Тут і досліджень не треба проводити — він сам винен, що так сталося. Нехтував правилами безпеки, — каже Анатолій Осадчий. — А грипом птиця могла заразитися або від перелітних птахів, або від корму.

У 3-кілометровій зоні від Рівного на три тижні встановили карантин. Спеціалісти з ветеринарної служби продовжують брати аналізи в птиці селян.

Зараз ви читаєте новину «Спалили курей, хворих на пташиний грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути