Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 06:15

"Сльози Януковича" продавали по 20 гривень

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Перед візитом на фестиваль ”Червене вино” в Мукачевому глава держави Віктор Ющенко з президентом Угорщини Ласло Шойомом відвідали школу в селі Вилок Виноградівського району, де компактно проживає угорська нацменшина. Подарували три шкільні автобуси, десят
Перед візитом на фестиваль ”Червене вино” в Мукачевому глава держави Віктор Ющенко з президентом Угорщини Ласло Шойомом відвідали школу в селі Вилок Виноградівського району, де компактно проживає угорська нацменшина. Подарували три шкільні автобуси, десят

65-річна Єлизавета Гайович із села Арданово Іршавського району Закарпатської області за три дні продала на фестивалі "Червене вино" у Мукачевому 200 л вина. Серед її продукції — "Широка коаліція", "Сльози Януковича", "Юлькина радість" та "Шуфрич у бокалі".

— "Сльози Януковича" — це горілка, — усміхаючись, каже жінка. — Усе інше — вина. Дякуючи моїй фантазії, продала-м уже всі запаси. Люди цікавляться такими новинками. А торік продавала-м "Вино для Віктора Ющенка", тоже файну рекламу зробила собі.

Літр вина у Єлизавети Гайович коштує 22,5 грн, горілка "Сльози Януковича" — 20 грн. Жінка обробляє сім соток виноградників. За один врожай має 300 л вина. Майже все продає, але дещо лишає для себе у столітровій діжці.

ХІІІ обласний фестиваль-конкурс "Червене вино" проходив 11–14 січня. Його організовують напередодні старого Нового року. До Мукачевого приїхала рекордна кількість виноробів — понад сотня. Вони привезли майже 90 сортів вина, мед, віск, шашлик, сири, домашню ковбасу.

Літр вина продають від 10 до 50 грн. Деякі сорти, як "Троянда Закарпаття", коштують по 100–140 грн. Пластиковий стаканчик вина можна купити за 2–10 грн.

Цієї зими на святі побували 30 тис. гостей. Приїхали туристи з Болгарії, країн Прибалтики, Угорщини, Словаччини, Німеччини, Росії.

У неділю на фестиваль заїхав президент Віктор Ющенко, 53 роки, зі своїм угорським колегою Ласло Шойомом, 66 років. Зупиняються біля намету берегівського винзаводу "Чизай".

— Може спробуєте нашого "Каберне"? — запитує головний технолог підприємства Галина Новицька.

— Я не можу відмовитися, — усміхається Віктор Ющенко. Бере з прилавку пляшку білого вина "Софійка" вартістю 10 грн, роздивляється.

— Воно створене з минулорічного врожаю. Названо на честь вашої доньки, — каже Новицька.

— Я куплю, — говорить президент.

Винарі "Чизаю" кладуть у паперовий пакет Ющенкові по пляшці "Каберне", "Совіньйону" і "Софійки". Брати грошей відмовляються. Такий пакунок дарують і Ласло Шойому.

— Це Боже ремесло. На мій погляд, священними є професії винороба, пекаря і бджоляра, — каже Віктор Ющенко, надпиваючи з келиха червоного вина.

— "Софійка" — біле напівсолодке вино, — пояснює Новицька, коли глава держави відходить до сусіднього намету. — Створене з європейських сортів Аліготе, Совіньйон, Леанка, Ркацителі. Я виставила пляшку "Софійки" вперед. Думаю, замітить. Бачите, як гарно — замітив.

У понеділок серед виноробів на фестивалі визначили найкращих. Їм подарували поросят, індичок, овець і побутову техніку.

Зараз ви читаєте новину «"Сльози Януковича" продавали по 20 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути