вівторок, 29 травня 2012 07:30

Сіамських близнюків із Краматорська хочуть прооперувати

25 травня у пологовому будинку міської лікарні Краматорська Донецької області народилися сіамські близнюки. Дівчатка зрослися животами та грудними клітками. Але у кожної є по парі рук і ніг.

Мати новонароджених — 40-річна жителька селища Комишуваха, що належить до Краматорської міськради. Уранці у п'ятницю їй зробили кесарів розтин. Говорити з пресою вона відмовляється.

— У Краматорську це перший випадок народження сіамських близнюків. У породіллі це треті пологи. Із 30 тижнів вагітності жінка стояла на обліку, але УЗД не пройшла, — розповідає Валерія Мельник, заступник начальника міськвідділу охорони здоров'я Краматорська.

У суботу сіамських близнюків спецтранспортом відправили в Донецьк. Мати підписала дозвіл на перевезення, а сама залишилася на лікуванні в Краматорську.

Розглядають можливість відправити близнюків у столицю. Лікарі сподіваються зробити операцію, щоб їх розділити.

— Чим закінчилося медичне обстеження, я не можу сказати. Про це має право говорити лише мати, а вона проти, — каже Олена Зеленська, головний неонатолог Донецької області. — Поки що стан здоров'я не дозволяє транспортувати цих дітей у Київ. Консиліум лікарів вирішуватиме, що робити далі.

В Україні за 50 років було до 10 випадків народження сіамських близнюків.

Зараз ви читаєте новину «Сіамських близнюків із Краматорська хочуть прооперувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути