Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 07:01

Сергій Потеруха спіймав 20-кілограмового коропа

Автор: фото з архіву Сергія Потерухи
  Рівнянин Сергій Потеруха тримає 20-кілограмового коропа на березі озера в селі Олександрія, за 12 кілометрів від обласного центру. З рибиною Сергій боровся 40 хвилин, поки витяг
Рівнянин Сергій Потеруха тримає 20-кілограмового коропа на березі озера в селі Олександрія, за 12 кілометрів від обласного центру. З рибиною Сергій боровся 40 хвилин, поки витяг

На ставку в селі Олександрія, що за 12 км від Рівного, 34-річний житель обласного центру Сергій Потеруха спіймав коропа вагою 20 кг. Майже метрова рибина клюнула на консервований зелений горошок.

Сергій працює заступником начальника міського управління з надзвичайних ситуацій. Рибу ловить з дитинства. Цей короп — його найбільший трофей. Тиждень до того на тому ж ставку у нього зірвався такий самий — перерізав ліску плавником. Тому цим разом чоловік узяв три спінінги зі спеціальною оснасткою та ліскою 0,35 мм. Вона витримує принаймні 10 кг. Гачка ставив найбільшого.

— Риба взяла зранку, десь біля дев"ятої години, — розповідає Сергій. — Рвонула, як торпеда. У мить розмотала майже сто метрів ліски. Я вперся ногами в берег і щосили тримав спінінг, намагаючись зупинити її за допомогою ручки на котушці.

Короп не піддавався. Рибалка боровся з ним хвилин 40.

— Мені вдалося підтягти його до берега, — продовжує Сергій Потеруха. — Товариш хотів узяти підсаком, але рибина мало не збила його з ніг. Десь із п"ятої спроби ми перехитрили її і врешті-решт витягли.

Того ж дня Сергій Потеруха піймав ще й шестикілограмового коропа та відро карасів. Рибу вдома порубали. Зварили юшку, почастували сусідів.

— Уха вийшла, як холодець, — нарікає 31-річна Світлана, дружина Сергія. — Голова ледь у п"ятилітровій каструлі вмістилася. М"ясо мені не дуже сподобалося, менша риба смачніша.

Світлана додає, що її чоловік — справжній рибалка. Браконьєрством не займається, на риболовлі не напивається. Приходить завжди з уловом, весь холодильник рибою закладений.

Два роки тому на Хрінниківському водосховищі в Демидівському районі витягнув десятикілограмову щуку.

— Тепер через браконьєрів нічого не клює. Найближче до Рівного можна порибалити хіба що в Олександрії та Бабині, — жаліється Сергій. — Їжджу на Полісся на озера Нобель, Сосне, річки Прип"ять, Стохід. На Горині тепер теж уже не та риболовля і раків поменшало.

Чоловік запевняє, що великого коропа може витягти кожен, якщо набереться терпіння.

— Найліпше ловити зранку або перед обідом. Інколи короп добре бере вночі, — радить Сергій. — Потрібно мати міцні снасті. Й основне — це тиша. Бо короп надзвичайно чутлива риба.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Потеруха спіймав 20-кілограмового коропа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути