пʼятниця, 09 вересня 2011 07:45

Серед 43 загиблих було двоє українців

7 вересня о 15.02 за київським часом біля російського села Туношна поблизу міста Ярославль загорівся і впав літак Як-42. Спалахнув одразу після зльоту. Чартерний рейс мав доставити до Мінська місцеву хокейну команду "Локомотив".

На борту було 45 осіб — 37 пасажирів та вісім членів екіпажу. У катастрофі загинули 43, зокрема всі хокеїсти основного складу "Локомотиву", їхній тренер канадець Бред Маккріммон та лікарі команди. Загинули також двоє українців: захисник Віталій Анікеєнко, 24 роки, та 20-річний форвард Данило Собченко, чемпіон світу-2011. Обидва народилися у Києві, а згодом прийняли російське громадянство. 38-річний голкіпер Олександр В'юхін народився у Єкатеринбурзі, але на початку 1990-х грав за київський "Сокіл" та збірну України. Ще один українець із "Локомотиву" — тренер-селекціонер Анатолій Хоменко також мав летіти цим рейсом, але в останній момент його відправили у відрядження до Москви. Це і врятувало Хоменку життя.

Серед загиблих "зірки" світового хокею — шведський воротар Стефан Лів, чемпіон Олімпіади-2006, чемпіони світу Ян Марек та Карел Рахнек із Чехії, фіналіст Кубка Стенлі білорус Руслан Салей, найкращий бомбардир Олімпіади-2010 Павол Демітра зі Словаччини.

Вижили двоє: гравець російської збірної 26-річний Олександр Галімов та бортовий провідник Олександр Сизов. Галімов отримав опіки 80% тіла. Обидва у тяжкому стані. Галімову зробили штучну вентиляцію легенів.

Фахівці розглядають дві основні версії трагедії: технічну несправність і людський фактор. Варіант теракту заперечили. Кажуть, літак могли заправити неякісним пальним, також міг відмовити двигун. Припускають і помилку екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «Серед 43 загиблих було двоє українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути