Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 07:02

Селяни захистилися від хімікатів

У середу жителі села Балясне Диканського району на Полтавщині зібралися біля єдиної в Україні установки для спалювання агрохімікатів і пестицидів. Протестували проти її запуску на території сільради.

Хімікати планували спалювати на колишньому аеродромі. Там вони колись зберігались у складському приміщенні. Але депутати сільради побачили мітинг селян із вимогою вивезти установку з села і заборонили її запуск.

Установку на 1,5 млн грн зробили на замовлення в Харкові. 1 лютого презентували в Полтаві. У червні перевезли до Балясного, де планували перший пуск. Її унікальність, кажуть науковці, в майже безвідходному знищенні хімікатів.

— За годину може переробити 50 кілограмів. Викиди в повітря після її роботи очищуватимуться на 98 відсотків, — пояснює Михайло Андрусенко з облдержадміністрації.

Нині невідомо, до якого району Полтавщини перевезуть установку. В області зберігається більше 700 т отрутохімікатів. Знищити їх сподівалися за 2–3 роки.

Зараз ви читаєте новину «Селяни захистилися від хімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути