Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2018 06:45

Селяни перекрили трасу Київ — Харків

Понад півсотні жителів Лубенського району на Полтавщині 7 червня перекрили міжнародну трасу Київ — Харків біля села Засулля. Вимагають відремонтувати дороги.

Об 11:00 на протест вийшли мешканці Мацьківців, Михнівців, Чуднівців і Кононівки Засульської об'єднаної громади. Скаржаться на дороги, що сполучають села та райцентр Лубни. Безперервно ходять по "зебрі". Водії об'їжджають їх по узбіччю.

— Шляхи в такому стані, що руки й ноги ламаємо, — говорить протестувальник Федір Бутенко. — Перевізники відмовляються пускати маршрутки, бо в машин колеса відпадають. Ми чуємо тільки обіцянки. Кажуть, ремонтуватимуть у другому півріччі.

2018-го Полтавська обласна адміністрація не виділила коштів на капітальний ремонт доріг у Лубенському районі. На поточний запланували близько 17 млн грн. Роботи не почались.

— До кінця 2017-го ситуація з місцевими дорогами була краща, — розповідає 60-річний Сергій Бондаренко, голова Засульської об'єднаної територіальної громади. — Ми самі співпрацювали з Облавтодором. Укладали з ними договори, ремонтували за свої гроші. На початку 2018 року прийшло розпорядження, що дорогами місцевого значення займається управління транспорту й інфраструктури обласної адміністрації. Ми можемо ремонтувати тільки комунальні вулиці та провулки в селах. Виділили на них 1,4 мільйона гривень. Закидуємо ями піском і щебенем, про асфальт мови нема.

Засульська ОТГ — найбільша сільська громада України. Об'єднує всі 11 сільрад Лубенського району. Торік у бюджеті мала 78 млн грн, зокрема 38 млн — власних надходжень. Цьогоріч має 110 млн грн, із них власні — 57.

1 червня кількасот жителів Надвірнянського та Косівського районів Івано-Франківської області перекрили міжнародну трасу Львів — Мукачеве.

Вимагали відремонтувати 33-кілометрову ділянку Делятин — Яблунів. У службі автомобільних доріг області запевнили, що роботи почнуться 20 червня.

Зараз ви читаєте новину «Селяни перекрили трасу Київ — Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути