Ексклюзиви
пʼятниця, 11 лютого 2011 03:15

Санаторій перед підпалом облили бензином

Увечері 8 лютого, не приходячи до тями, помер 49-річний Геннадій Костецький. Того дня він вистрибнув із четвертого поверху палаючого комплексу санаторію "Поділля" у Хмільнику на Вінниччині. Смерть Костецького стала другою внаслідок пожежі.

До лікарні його привезли непритомного. Мав численні переломи, зокрема таза та хребта. Від ударів постраждали внутрішні органи.

— Важив 170 кілограмів. Думаю, коли падав, він склався вдвоє, — розповідає Михайло Поліщук, заступник головного лікаря медзакладу. — В нас залишаються ще шестеро постраждалих. Решту відпустили.

Костецький приїхав до Хмільника із молдовського міста Бєльци. Тіло забрали родичі.

За неофіційною інформацією, пожежа в санаторії сталася через підпал. Рятувальники припущення не коментують, висновок обіцяють оприлюднити наступного тижня.

У корпусі не було протипожежної сигналізації.

— Не могло приміщення просто так спалахнути, як сірник, — каже спеціаліст, що не бажає називатися. — Можливо, для швидкого поширення вогню застосували бензин або керосин.

Крім того, там не облаштували автоматичної системи гасіння. Торік пожежні інспектори неодноразово робили приписи керівництву санаторію щодо техніки безпеки. Але жодних заходів не вжили.

— На санаторій у Хмільнику давно хотять накласти лапу донецькі. Пожежа — чиста провокація, в їхньому стилі. Аби прийняти відповідні адмінрішення, закрутити гайки, знецінити вартість закладу і забрати його задарма, — говорить вінничанин Юрій.

Зараз ви читаєте новину «Санаторій перед підпалом облили бензином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути