середа, 14 березня 2012 08:48

Самопочуття під час магнітних бурь погіршується через паніку

Самопочуття під час магнітних бурь погіршується через паніку

Із 13 по 29 березня на Землі вируватимуть найпотужніші за десятиріччя магнітні бурі, каже київський астроном 46-річна Ірина Ніколайчук:

— Їх причина — два спалахи на Сонці. Ці магнітні бурі назвали найдовшими. Вони почалися у січні, коли стався перший викид плазми. Другий був у ніч на 8 березня. Пік активності магнітних бур припаде на цей тиждень. У багатьох людей кілька днів тріщатиме голова, стрибатиме тиск. У такий період зростає кількість сімейних скандалів, розлучень, грабежів, убивств. Треба остерігатися ділянок на дорогах, де під землею тече вода, будівель із підземеллями й погребами. Це місця високої активності магнітного поля.

Найсильніші магнітні бурі будуть на початку 2013 року. Космічний удар може призвести до збоїв у роботі комп'ютерів, мобільних телефонів та систем навігації. Повиходять з ладу супутники. Можливі збої в роботі енергомереж.

Щомісяця буває до трьох магнітних бур. На березень їх припало вісім. Чотири ми вже пережили. Вони повторяться 15, 22, 25 і 29 березня. Їх пік припадає на ранок із 10.00 до 11.00.

Після потужного спалаху в організмі людини починається збій на клітинному, молекулярному й білковому рівнях, каже Сергій Гайдаш, керівник Центру прогнозів космічної погоди Інституту земного магнетизму, іоносфери й поширення радіохвиль.

— Самопочуття погіршується здебільшого через паніку, — вважає столичний лікар-кардіолог 53-річна Олена Денисова. — Через новини про бурі в людському організмі вмикається захисна реакція у вигляді потужного викиду адреналіну. Психотерапевти називають її панічною атакою. Серце б'ється прискорено, посилюється потовиділення, підвищується нервозність. Через це болить голова і хапає серце. Люди страждають на безсоння, стають неуважні, тому запізнюються на роботу, потрапляють у ДТП.

Пік сонячної активності припав на 8 березня. Кількість викликів "швидкої" по Києву зросла вдвічі. Більшість пацієнтів скаржилися на високий тиск, нестерпний головний біль та біль у грудях. Сердечникам у період магнітних бур слід більше відпочивати, не варто сідати за кермо, випивати і курити. Треба менше сваритися. Навіть невеликий стрес може закінчитися непоправним.

Зараз ви читаєте новину «Самопочуття під час магнітних бурь погіршується через паніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути