четвер, 03 березня 2022 04:22

Рубль обвалився до історичного мінімуму

Автор: metro.us
  Понад 100 делегатів Ради з прав людини Організації Об’єднаних Націй 28 лютого демонстративно вийшли із зали під час виступу міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Слухати його залишилися тільки дипломати із Сирії, Венесуели та Китаю, а також посол Російської Федерації при ООН у Женеві Геннадій Гатилов
Понад 100 делегатів Ради з прав людини Організації Об’єднаних Націй 28 лютого демонстративно вийшли із зали під час виступу міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Слухати його залишилися тільки дипломати із Сирії, Венесуели та Китаю, а також посол Російської Федерації при ООН у Женеві Геннадій Гатилов

24 лютого, з початком повномасштабного наступу РФ, президент України 44-річний Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ анонсував створення антипутінської коаліції з США, Великою Британією, Польщею та іншими державами.

Першого ж дня до неї увійшли 58 країн та шість міжнародних організацій. Наступного було вже 73 країни та дев'ять організацій.

Коаліція запровадила проти РФ три пакети санкцій. Зокрема, завершується підготовка переліку російських банків для відключення від системи міжнародних розрахунків "Свіфт", заморозили половину фінансових резервів Центрального банку РФ, наклали обмеження на "Сбербанк" РФ, заборонили продаж, постачання, передачу та експорт до Росії технологій нафтопереробки. В деяких країнах припинено видачу віз для російських громадян. Почали підготовку четвертого списку обмежень. Новий санкційний пакет включатиме видворення частини російських дипломатів, подальше посилення заходів проти банківської системи та оточення Путіна. Європейська рада призупинила видачу віз за спрощеною процедурою дипломатам, офіційним особам та бізнесменам Росії.

У результаті російський рубль обвалився до історичного мінімуму. Курс євро в рублях зріс на 35% — до 132 руб­лів, долар — на 33% — до 117 рублів.

Німеччина заморозила сертифікацію російського газогону "Північний потік-2". Компанія "Норд стрім" — оператор газопроводу — звільнила весь персонал у швейцарському місті Цуг.

25 лютого Європейський Союз оголосив, що заморозить активи Путіна та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Це зробили також Велика Британія, Австралія, Японія.

Швейцарія прийняла санкції ЄС проти росіян, причетних до вторгнення в Україну. Заморозить їхні активи — всупереч традиційній нейтральності країни.

32 держави закрили свій повітряний простір для Російської Федерації. До таких кроків вдалися Європейський Союз, Велика Британія, Норвегія, Північна Македонія, Канада.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Рубль обвалився до історичного мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути