вівторок, 05 грудня 2017 07:00

Російський найманець поскаржився на обман

Найманець Андрій Кузнецов із російського міста Благовєщенськ заявив, що розчарувався у війні Кремля.

Написав у соцмережі, що ­2014-го поїхав воювати в Україну після звернення російського терориста 46-річного Ігоря Гіркіна з окупованого Слов'янська.

"Вы сами зашли на Донбасс не сами по себе, а по хитрому плану сверху, и нас позвали за собой, — написав Кузнецов. — Я поїхав через усю країну на Донбас після вашого телезвернення. І багато так само зробили. А потім ви пішли, а ми залишилися. Багато — назавжди. В лайні, що там твориться. У війні, яку ВИ почали. Тепер так само пропаганда агітує їхати в Сирію. Багато хто з наших їде туди за грошима. Через безвихідь, а не тому, що вони за Путіна".

Найманці масово тікають і не продовжують контракти, кажуть у Міноборони.

— Є дві категорії найманців — місцеві та громадяни Росії. Перші воюють за гроші, бо лише так можуть утримувати сім'ї, — говорить військовий експерт 45-річний Дмитро Снєгирьов. — Росіян можна поділити на ідейних і тих, хто воює за гроші. Перші залишають Донбас, бо стикнулися з реальністю. Вона зруйнувала міф про побудову "русского мира". Ті, хто пішов суто за гроші, також поступово виїжджають. Їм часто не виплачують обіцяне.

Зараз ви читаєте новину «Російський найманець поскаржився на обман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути