Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2010 18:17

Росіяни проявляють інтерес до народного праймеризу "Сильної України"

Росіяни й гості з інших країн, котрі відпочивають в Україні, виявляють інтерес до мобільних пунктів народного праймеризу, що його проводить партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

За словами заступника голови партії Костянтина Бондаренка, активістів "Сильної України", які працюють у мобільних пунктах голосування на півдні країни, "буквально атакують розпитуваннями" громадяни інших держав, які приїхали відпочити в Україну.

— Нам приємна така цікавість, процедура праймеризу — це символ демократії й відкритості, про які сьогодні в багатьох країнах говорять, але, на жаль, мало де впроваджують, — зазначає Бондаренко.

Так, в Одесі на 30 мобільних дільницях для голосування за кандидатів до виборчих списків партії останніми днями встигли побувати не тільки 17 тис. городян, а й багато іноземних туристів.

— Це супердемократично. Люди самі визначать, кого вони відправлять у владу. У Росії такої відкритості не допустили б, — захоплюється московський підприємець 37-річний Олег.

— Це наближає Україну до світових стандартів демократії. Дуже правильна ідея, цікава, — каже Марина з Мінська, яка поспілкувалася з активістами партії в Криму.

На заході країни народний праймериз також не обходиться без уваги іноземців.

— У нас у Львові початок праймеризу в часі збігся з Днями польської культури. Поляки, які приїхали до нас, обступали наші пункти для голосування, розпитували про акцію, про партію. Дехто говорив, що знають про Тігіпка. Приємно, що наша країна буде асоціюватися в них тепер і з "Сильною Україною", — розповідає Василь Барилюк, керівник Львівської обласної організації партії.

Акція партії Сергія Тігіпка б"є рекорди з аудиторії: від початку народного праймеризу мобільні пункти для голосування відвідали майже 220 тис. людей. Свої симпатії щодо кандидатів від "Сильної України" висловили понад 80 тис. українців, заповнивши бюлетені для голосування.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни проявляють інтерес до народного праймеризу "Сильної України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути