вівторок, 22 серпня 2017 06:10

Росія планувала звинуватити в тероризмі трьох бійців АТО

У Росії намагалися затримати за тероризм колишніх українських бійців АТО Юрія Бондаря, Сергія Морозова і Станіслава Юркевича. Вони перебували в Москві на заробітках. Змогли втекти.

Чоловіків через посередників запросили працівники ФСБ. Запропонували роботу на будівництві, показували об'єкти — Комсомольську площу й аеропорт "Домодєдово". Водночас записували на камеру пересування бійців. ФСБ планувало звинуватити українців в тому, що нібито вони передають в Україну інформацію про російську інфраструктуру і планують теракт.

— Однак Бондар, Морозов і Юркевич відчули небезпеку й через знайомих у Москві втекли назад до України, — каже глава Служби безпеки України Василь Грицак, 50 років.

— Будь-які контакти з цією країною несуть загрозу для нашої безпеки, — говорить радник міністра оборони України 42-річний Юрій Бірюков. — Складно уявити, наприклад, єврейську родину, яка під час Другої світової поїхала б у Німеччину на заробітки.

— Такі ситуації — заслуга російської пропаганди. Їй підкоряються люди без жорсткої патріотичної позиції. Наприклад, деякі бійці, повертаючись після трьох років війни додому, бачать, що для решти людей війни немає, розчаровуються. В них складається думка, дарма були в АТО. Намагаються компенсувати втрачений час фінансовим достатком. Часто не знаходять роботу в Україні й піддаються таким запрошенням. Але їхати в Росію — не вихід. Бо ж ворожа держава таким способом переманює українців, — розповідає 28-річний Юліан Матвійчук, колишній боєць "Азову". — Держава має не пускати такі ситуації на самоплив. А створювати умови для трудотерапії — відкривати спеціальні центри, де роботодавці пропонуватимуть вакансії атошникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія планувала звинуватити в тероризмі трьох бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути