Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 07:13

Росія не компенсує збитки від Керченської аварії

Україні буде важко стягнути з Росії компенсацію за збитки від екологічної катастрофи в Керченській протоці. Так прокоментував заяву МЗС України щодо порушення питання про виплату компенсацій заступник голови Росприроднагляду Олег Мітволь.

— Незрозумілий механізм відшкодування цих грошей, — зауважує Мітволь. — Дуже проблематично буде Україні оформити такий позов.

Раніше перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко сказав, що Україна має одержати компенсацію від Росії за збитки через екологічну катастрофу:

— Тут є міжнародно-правові моменти. Власники судна, що потягнуло за собою такі наслідки, несуть відповідальність за завдану шкоду. Ми чекаємо компенсації за збитки з боку Росії.

11 листопада під час шторму в Керченській протоці затонули чотири судна. Із танкера, що розламався, у воду витекло понад 2 тис. т мазуту.

Перший віце-спікер Держдуми Росії від фракції "Єдина Росія" Любов Сліска заявила, що в катастрофі частково може  бути винною Україна.

— Завжди намагаються висунути Росії якісь претензії, — зауважує Сліска. — Ще потрібно розібратися в діях української морської адміністрації. Не виключено, що й на них лежить провина за катастрофу в Керченській протоці.

Зараз ви читаєте новину «Росія не компенсує збитки від Керченської аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути