четвер, 11 серпня 2011 06:15

Ринок перевіряли люди з автоматами

9 серпня об 11.30 близько 20 озброєних "беркутівців" із представниками Генпрокуратури та київського міського управляння з боротьби з економічною злочинністю зайшли до столичного Житнього ринку. Рушили до адміністративної частини: кабінетів директора, його заступників, бухгалтерії та юридичного відділу.

— Якраз розрахувала людину і хотіла піти в туалет. А тут з усіх входів збіглися люди в масках із автоматами і попрямували в адмінчастину, — розказує продавщиця Ольга Михайлівна, 46 років. Торгує м'ясом. — Мене завернули. Сказали, щоб ніхто нікуди не виходив. Заблокували всі виходи. Доки вони там сиділи, дехто продовжував торгувати, але людей мало було. Мабуть, злякалися міліцейських машин надворі. У туалет пішла аж через 2 години.

— Інтернет пропав іще зранку. Протягом дня не змогли ніяких платежів здійснювати. ІТ-спеціаліста, який прийшов полагодити мережу, "беркутівці" не впустили, — говорить головний бухгалтер Любов Кароль. — Вони вигнали всіх працівників у коридор. Там 15 чоловік сиділи на підлозі. Не пускали ні на обід, ні в туалет. Забороняли користуватися комп'ютерами й мобільними. За кожним працівником приставили по двоє людей у масках і зі зброєю. Забрали копії останніх договорів з орендарями, установчі документи ринку. Людей протримали до 16.00.

Зі слів бухгалтера, представники Генпрокуратури незаконно забрали договір, укладений напередодні з новим орендарем на прізвище Татарчук.

— Цей чоловік хотів продавати на вулиці іграшки, — розповідає Любов Андріївна. — Ми підписали з ним договір. Він оплатив оренду, йому дали касовий чек. "Беркутівці" розкрили касу в контролера і знайшли гроші, які приніс Татарчук. На купюрах була помітка "хабар". Вилучили 2182 гривні й забрали оригінал договору. Ми потім зрозуміли, що Татарчук був підставний. Міліціонери, певно, сподівалися, що ці гроші в кишеню покладе собі хтось із директорів.

Керівник правового департаменту 40-річний Олег Верник говорить, що робота ринку того дня була дезорганізована:

— Ніхто з продавців не захотів платити за оренду. Казали: "А нащо платити, якщо завтра інше керівництво буде". У нас цьогоріч із базарами Києва щось коїться: сутички з орендарями на Лісовому, підпалення ринку Виноградар, спроба закрити Володимирський. Черга прийшла і до нашого. Хоч голова КМДА Олександр Попов ніколи не казав, що незадоволений керівництвом нашого ринку. З його допомогою півроку тому на посаду директора призначили керівника профспілки "Захист праці" — Аріда Ібадова. Але заступник Попова, Руслан Крамаренко, вважає, що Житній — збитковий. Та в нього неправильні дані. Ми у червні завершили аудит. Нам залишилися величезні борги від попереднього керівництва. Перший квартал був збитковий, бо банківський рахунок був заблокований. У другому кварталі вже був прибуток. Але думаю, наші фінансові справи тут ні до чого. Це якась потужна фінансова промислова структура хоче сюди зайти.

Зараз ви читаєте новину «Ринок перевіряли люди з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути