понеділок, 13 серпня 2007 07:06

Дитину продавали за 14 тисяч доларів

29-річна Катерина та на рік молодший Сергій із Харкова жили у цивільному шлюбі більше трьох років. Торгували на ринку. Коли дізналися, що в них буде дитина, не зраділи новині.

У Катерини від першого шлюбу вже є 6-річна донька Оленка. Жінка не займалася дитиною, тому малу забрала до себе сестра Катерини. У Сергія від першої дружини є 5-річний син Ігор. Вихованням хлопця він також не переймався. Минулого року його судили за несплату аліментів.

Переривати вагітність Катерина не стала. Разом із Сергієм вони знайшли вихід із ситуації. Немовля вирішили продати, а за ці гроші купити житло.

Покупці знайшлися досить швидко. Уже немолоде подружжя погодилося віддати за дитину $14 тис. За станом здоров"я пара не могла мати власних дітей. Брати хлопця чи дівчину з дитячого будинку вони не хотіли через надто клопітну процедуру оформлення всиновлення. Тому вирішили просто купити дитину, від якої все одно відмовилися б її справжні батьки.

Немовля народилося 31 липня. 6 серпня, в день виписки з пологового будинку, Катерина і Сергій мали віддати дівчинку в обмін на гроші.

— Та напередодні подружжя, яке мало купити дитину, одумалося. Вони злякалися? й замість того, щоб нести гроші, звернулися до міліції, — розповідає "ГПУ" начальник обласного управління прокуратури Ярослав Мишков. — Забирати дитину вони пішли вже як підставні особи. Віддали гроші, взяли дівчинку, її медичні документи й розписку про відсутність претензій з боку біологічних батьків.

Тільки-но було передано гроші, Катерину та Сергія затримала міліція. Зараз вони в слідчому ізоляторі. За статтею про торгівлю людьми проти них порушили кримінальну справу.

Новонароджену міліція повернула до пологового будинку. Як почуває себе маленька, лікарі не говорять, посилаючись на таємницю слідства. Кажуть лише, що з нею все гаразд. Із пологового будинку дівчинку переведуть до Будинку немовляти. Там вона залишатиметься на час слідства.

Якщо суд виправдає Катерину та Сергія, дитину їм повернуть. Якщо ні, шукатимуть родичів, які заберуть її до себе.

Зараз ви читаєте новину «Дитину продавали за 14 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути