вівторок, 19 лютого 2019 06:20

Ракетні комплекси купили на гроші Януковича

З кінця січня українська армія знищила чотири ворожі бойові машини та чотири укріплення бойовиків. Проти окупантів використовували протитанкові ракетні комплекси "Стугна-П" та "Корсар".

30 січня бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади знищили КамАЗ з бойовиками, наступного дня — легкоброньований тягач із зенітною установкою. 3-го лютого підбили ще одну зенітку, а 4-го — вантажівку "Урал" з бойовиками.

30-бригада ім. Костянтина Острозького застосувала ракетні комплекси проти укріплень бойовиків — знищили кілька бліндажів та кулеметних точок.

Комплекси "Стугна-П" та "Корсар" розробили на українському концерні "Луч". Призначені знищувати броньовану військову техніку. Стріляють керованими ракетами калібру 130 мм або 152 мм на відстань до 2,5 км. Вартість одного пострілу сягає $20 тис. — 544 тис. грн.

— Краще витратити $20 тис. та вбивати росіян, ніж хоронити українців, — вважає військовий експерт Юрій Бутусов, 42 роки. — Ми для того озброюємо армію, щоб знищувала противника і не вмирала сама.

— Комплекси купили на гроші, конфісковані у родини екс-президента України Віктора Януковича, — каже Бутусов. — З них знищують цілі, які раніше були недоступні для ураження наявними видами піхотного озброєння в умовах Мінських угод.

Оприлюднення відео влучних попадань є правильною політикою штабу Об'єднаних сил та найкращою рекламою армії.

— Думаю, що перевага — це не пуски, а кількісна і якісна перевага української армії, яка зараз проглядається. Зараз бачимо більше відео, які демонструють, що домінують саме Збройні сили України, — пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Ракетні комплекси купили на гроші Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути