пʼятниця, 01 лютого 2019 00:50

Райцентр залишився без води

У більшості районів райцентру Бердянськ Запорізької області немає води з 27 січня. Обвалився головний трубопровід у чотирьох місцях.

Аварійні роботи тривають цілодобово, комунальники задіяли 11 одиниць техніки — екскаватори, самоскиди, насоси, крани. Пошкоджена труба знаходиться на глибині 7 м.

— Намагаємося працювати так, щоб ґрунт не зсунувся та нікого не придавив. Стінки траншеї зміцнимо дерев'яними щитами. Робочі вручну розчищатимуть лоток колектора, — говорить 38-річний Олександр Македонський, директор комунального підприємства "Бердянськводоканал". — Весь колектор, який треба прочистити, скоріш за все пошкоджений корозією. У чотирьох місцях провалу розкрили трубу й побачили, що її якість погана.

Востаннє трубопровід ремонтували 2002-го. Давали гарантію на 35 років. Імовірно проблеми виникли через поганий матеріал, із якого зроблена труба, кажуть спеціалісти. На ремонт потрібно понад 1,5 млн грн.

Через відсутність водопостачання закрили 12 шкіл, сім дитсадків і лікарню. Люди беруть воду з моря, її розвозять військові та рятувальники.

Зараз ви читаєте новину «Райцентр залишився без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути