четвер, 12 березня 2009 18:10

Провалився асфальт на вулиці Гетьмана

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Караваєві дачі в Києві, четвер, 9.00 ранку. Столичні рятувальники стоять навколо вирви на вулиці Гетьмана, яка утворилася внаслідок аварії водогону
Караваєві дачі в Києві, четвер, 9.00 ранку. Столичні рятувальники стоять навколо вирви на вулиці Гетьмана, яка утворилася внаслідок аварії водогону

"Я в шокє, у Києві — і така фігня!" — вигукує молодий чоловік, проходячи в четвер вранці повз величезну яму в асфальті на вул. Гетьмана.

Учора о 4.00 прорвало водогін у районі Караваєвих дач. У результаті цього на проїжджій частині утворилася яма діаметром зо 6 м і 1,5 м завглибшки. Вона зачепила три смуги на  дорозі, яка є однією з найзавантаженіших у столиці. Вона з"єднує магістралі кількох районів Києва: Солом"янки, Борщагівки та Шулявки.

Наталія Тулик, 53 роки, працює консьєржкою в будинку N44 на вул. Гетьмана. Жінка чергувала вночі. Чула, як сталась аварія:

— Після третьої години ночі почула глухий звук, ніби десь близько лопнула шина. Думала, хтось пробиває колеса в машинах, які стоять у дворі. А о сьомій ранку житель нашого під"їзду сказав, що то асфальт провалився.

На місці надзвичайної ситуації о 9.00 стоять п"ять аварійних вантажівок, яма обгороджена стрічкою. Робітники відкачують воду. Поряд стоять керівники Київавтодору. Навколо ями нервово ходить керівник Солом"янського районного водоканалу. Віталій Пшеничний, 53 роки, начальник столичного управління з надзвичайних ситуацій, розповідає телефоном деталі аварії заступнику мера Анатолієві Голубченку.

— Водопроводні мережі тут зношені. Треба робити ремонти, перекладати їх. Позаминулого року подібний прорив уже був, але трохи нижче цього місця. Ремонтуватимемо без перерви. Робітникам привезуть сюди їжу. Яму засиплемо щебенем, утрамбуємо. Перевіримо, чи є ще пустоти поблизу, — каже Пшеничний "ГПУ".

Побоюючись, що місце провалу може розширитися, рух вулицею перекривають із 7.00. Величезний затор утворюється на бульв. Чоколівському та на сусідній пл. Севастопольській. Через аварію відключено воду в чотирьох найближчих житлових будинках.

Петро Новік, 59 років, виходить із будинку N40 на вул. Гетьмана, несе 6-літрову пляшку. Іде до бювету по воду. Дорогою туди обговорює аварію з двома сусідами:

— Цей водопровід проклали 30 років тому, ніхто його не ремонтував.

Пригадує, що здиблений асфальт бачив днями біля найближчої тролейбусної зупинки. Упевнений, там теж скоро станеться аварія.

— Тут унизу протікає в колекторі річка Либідь. Ми заселялися в дім 1984-го, то на місці теперішнього шосе поросята плавали в болоті. Потім на цьому місці зробили підземний перехід. Він був завжди залитий водою, тому засипали його й побудували надземний. Але ґрунтові води підмивають дорогу, — додає Новік.

— Бардак на улице! Мэр ничего не делает! У нас весь город разрытый! Мост возле завода "Большевик" стоит на сваях, тоже может провалиться. Московская площадь не делается, хотя там работы на два месяца. Омельченко за такой срок весь Крещатик переделал, — обурюється перехожий Євген Гаврилов, 37 років. Він живе на бульв. Чоколівському. Про аварію дізнався від сусідів. Машину залишив у дворі, на роботу добирався пішки.

Зі слів Віталія Пшеничного, комунальним службам потрібна доба, аби ліквідувати аварію і відновити водопостачання та рух транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Провалився асфальт на вулиці Гетьмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути