четвер, 02 жовтня 2008 07:04

При вступі до вузів скасували частину пільг

П"ять тестів складатимуть наступного року абітурієнти із зовнішнього тестування. Цього року їх було три. Про це сказав міністр освіти й науки України Іван Вакарчук, 61 рік.

Обов"язковим залишається українська мова й література. Решту чотири вибиратимуть із переліку предметів. Його скоротили з 11 до восьми: історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія та іноземна мова. Останній тест торік складали як додатковий іспит при вступі до вузів.

— Через те, що на зарубіжну літературу, основи економіки, правознавство та всесвітню історію реєструвалося найменше абітурієнтів, ми зняли ці предмети взагалі, — пояснює міністр.

Наступного року результати зовнішнього тестування вважатимуть підсумковою атестацією в школі. Окрім того, на місяць скорочено навчальний рік для випускників 11 і 9-х класів, щоб учні мали більше часу на підготовку до екзаменів та тестів.

Мінімальний прохідний бал до вищого навчального закладу буде, як і раніше, 124. Але вузи матимуть право встановлювати свої мінімальні прохідні бали. Інших додаткових вступних іспитів не буде.

— Якщо в абітурієнтів будуть однакові бали, то дивитимуться на атестат, які оцінки абітурієнт мав із профільних предметів, як склав тести, — говорить Іван Вакарчук.

Міністерство скасувало частину пільг для абітурієнтів. Поза конкурсом  вступатимуть лише діти-сироти від 18 до 23 років, діти загиблих шахтарів та військовослужбовців, "чорнобильці". Однак останнім доведеться пройти ще й співбесіду.

Зараз ви читаєте новину «При вступі до вузів скасували частину пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути