Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2007 07:08

Президент дав 13-річному школяреві орден "За мужність"

Президент України Віктор Ющенко минулої п"ятниці нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня 13-річного  школяра Анатолія Слободенюка з села Покришів Брусилівського району на Житомирщині. 15 жовтня він виніс із хати, що горіла, трьох молодших сестер: 2-річних близнючок Софійку та Марійку і 3-річну Алісу.

На прийом до глави держави на вручення ордена Анатолія запросили разом із матір"ю.

— Президент — дуже добра людина, — сказав після прийому хлопець рідним. — Він любить дітей. Хвалив маму, що нас п"ятеро. І обіцяв, що візьме над нашою сім"єю шефство.

Мати Анатолія 33-річна Тетяна Слободенюк — учителька історії в місцевій школі. Батько Анатолій, 34 роки, — будівельник, їздить на заробітки до Росії. У родині п"ятеро дітей: окрім Анатолія, Аліси, Софійки і Марійки, є ще 12-річний Василь.

— Я так розхвилювалася, що забула розказати президенту Вікторові Ющенко про те, що в нас у селі не працює дитячий садочок, — каже мама Анатолія. — За старшу Аліску я вже не отримую декретні, а за двох малих дають двісті гривень. Мушу працювати, а дітей глядіти немає кому. Мама вже старенька.

Понад 10 років тому в Покришеві звели селище для чорнобильців. Побудували великий дитячий садочок. Але сільрада не має коштів на його утримання. Пожежа в будинку сталася, бо діти гралися сірниками.

Анатолій любить ходити на полювання із дядьком Петром. Ще він завзятий рибалка.

— У дядька є дві рушниці, й він дає мені постріляти, — хвалиться хлопець. — Я полював на качок, лисиць і вовків.

Років 10 тому в селі почали будувати нову школу-десятирічку із басейном. Але звели лише фундамент. Нині діти вчаться в кількох старих приміщеннях — окремо молодша і старша школи. Анатолій любить алгебру й географію. Вміє майструвати. Як виросте, хоче стати пожежником або робити меблі. Каже, що мама після прийому в президента подарувала йому годинника.

— Я вже встиг його загубити, — зітхає хлопець. — А орден від Ющенка я зберігаю вдома, на видному місці.

Своїм однокласникам Анатолій розказав, що в Секретаріаті президента його називали тільки "Анатолій Анатолійович".

Зараз ви читаєте новину «Президент дав 13-річному школяреві орден "За мужність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути